VLASTA ŠKORAK S Gradom već niz godina uspješno surađujemo

Udruga za promicanje inkluzije nevladina je, neprofitna i humanitarna organizacija osnovana u Zagrebu u listopadu 1997. godine. Aktivnosti Udruge temelje se na filozofiji inkluzije, prema kojoj osobe s intelektualnim teškoćama imaju pravo biti ravnopravni i aktivni članovi društva. Svoje podružnice imaju diljem Hrvatske pa i u Osijeku. Osječki centar za inkluziju pruža podršku osobama s intelektualnim teškoćama te im pomaže da budu ravnopravni i aktivni članovi društva. O projektima udruge, suradnji s Gradom te ostalim aktivnostima Centra govori Vlasta Škorak, voditeljica osječkog Centra za inkluziju.

Vlasta Škorak, voditeljica osječkog Centra za inkluziju
  • Osječki centar za inkluziju iz proračuna Grada Osijeka  u 2021. godini za projekt „Zeleni kvadrat – radne aktivnosti osoba s intelektualnim poteškoćama“ dobio je 7.500 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt je zamišljen tako da pomogne u realizaciji radnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema kojem jedna grupa korisnika izgradi vrt i vrtni sadržaja za uzgoj voća i povrća po načelima univerzalnog dizajna koji će za radne aktivnosti moći koristiti i drugi članovi.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što se on utrošio?

Dobivenim iznosom nismo u potpunosti zadovoljni jer je pokrio samo dio troškova projekta te smo razliku snosili sami. Novac smo utrošili na kupovinu potrebnog materijala za izradu  drvene ograde, drvenih visokih gredica, kompostarnika i dr.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?     

U projektu je sudjelovalo desetak naših korisnika u raznim fazama provođenja projekta. Projekt se provodio u garaži i dvorištu naše kuće na Biljskoj cesti.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?                                                                                  

Pandemija koronavirusom je utjecala na provedbu projekta na način da smo morali aktivnosti planirati i provoditi u skladu s epidemiološkom situacijom.

AKTIVNOSTI NA OTVORENOM Dobra stvar je bila da su aktivnosti bile na otvorenom i da su korisnici bili sretni što sudjeluju u radnim aktivnostima i tako pomalo i zaborave na koronu.

  • Koliko članova broji Osječki centar za inkluziju? Provodite li još neke projekte?                                                                                        

Osječki centar za inkluziju trenutno pruža podršku za 43 korisnika. Svi korisnici su korisnici i naše usluge organiziranog stanovanja koju pružamo temeljem ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vaše organizacije  na još neki način?                                   

S gradom već niz godina uspješno surađujemo. Kada je moguće sudjelujemo i u drugim aktivnostima kao što je npr. sajam udruga, sajam zdravlja i sl.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?                                                                                       

Jako je važno da svi naši sugrađani budu informirani o trošenju proračuna, pozdravljamo visoku ocjenu o transparentnosti.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2021. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s