TANJA GRABIĆ Roditelji djece uključene u projekt u potpunosti su ga podržali

Tanja Grabić, voditeljica projekta

ŠRD “Drava” ribolovno je društvo koje osnovano 1938. godine. Okuplja članove koji su ljubitelji prirode i športskog ribolova te tradicionalno svake godine organizira druženje – natjecanje svojih aktivnih članova u domu na ušću Dunava i Drave. O projektu „Zaštitimo naše vode – škola za mlade ribolovce“, suradnji s Gradom Osijekom te ostalim aktivnostima koje provode govori Tanja Grabić, voditeljica projekta.

Tanja Grabić, voditeljica projekta
  • Športsko – ribolovno društvo „Drava“ iz proračuna Grada Osijeka  u 2021. godini za projekt „Sačuvajmo naše vode – škola za mlade ribolovce“ dobilo je 5.075 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Ovo je projekt koji provodimo već treću godinu zaredom. Svake godine „Drava“ za svoje mlade članove organizira školu u kojoj je riječ o ribolovnim temama. U projektu je riječ o širem aspektu ribolova te praktičnom dijelu obuke pecanja. Pozitivno smo iznenađeni odazivom djece jer su projekt u potpunosti podržali i njihovi roditelji. Ovaj je projekt ušao u kurikulum Osnovne škole „Ljudevita Gaja“, područne škole Sarvaš jer smo tu školu odabrali za suradnike u provođenju projekta. Djeci koja sudjeluju u projektu voditeljica projekta Tatjana Grabić održava sat nastave jednom tjedno, u tjednom rasporedu izvannastavnih aktivnosti, kroz 35 sati godišnje.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što se on utrošio?

Dobivenim smo iznosom zadovoljni. Želja za sljedeću godinu nam je kupovina laptopa koji je prijeko potreban voditeljici projekta za održavanje različitih aktivnosti u prirodi.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?

U projektu su sve osobe sudjelovale volonterski. U projektu je sudjelovalo 24 učenika u praktičnom dijelu, a 14 u teorijskom dijelu. Praktični dio projekta provodio se na sarvaškom dijelu stare Drave jer je pristup vodi dobar.

POTICAJNO OKRUŽENJE Takve aktivnosti učenici s radošću prihvaćaju, a boravak u prirodi protekne u ugodnom druženju i poticajnom okruženju koje ih u svakom pogledu nadograđuje.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?

Naravno da je utjecala, i to jako. Prisiljeni smo projekt provoditi u skladu s epidemiološkim mjerama, što znači smanjiti broj odlazaka autobusom na planirane izlete, odazvati se na brojne upućene pozive koja bi učenicima omogućila nova druženja i mnoga saznanja. Inače smo mi bili ti koji su vodili projekt, ali zbog cijele situacije s pandemijom, odlučili smo smanjiti svaku mogućnost zaraze pa smo tako angažirali učiteljicu Tatjanu Grabić kao voditeljicu projekta. Odaziv učenika i reakcije su vrlo pozitivne, a sve mjere se poštuju i sve aktivnosti provode u skladu s mjerama.

  • Koliko članova broji Športsko – ribolovno društvo „Drava“? Provodite li još neke projekte?

Naše društvo broji više od 400 članova, a nekada je brojalo više od 4000. Osim gore navedenog projekta, provodimo naše tradicionalne aktivnosti, npr. za naše članove dvaput godišnje oragniziramo natjecanje u sportskom ribolovu. To je naša temeljna aktivnost. Planiramo također jedan veliki projekt.

PROJEKT U Industrijskoj četvrti postoji jedan bajer koji je zapušten. Napisali smo projekt u kojem tražimo nadopunu GUP-a kojim će se taj bajer pretvoriti u rekreativni centar. S obzirom da su na tom području dvije škole, probat ćemo riješiti to pitanje putem EU fondova.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vašeg društva na još neki način?

Suradnja s Gradom je izvrsna i nadamo se da će tako i ostati, da će nam Grad i ubuduće pružati podršku u našim projektima. Grad nam je osigurao prostor u kojem je sjedište društva, a koji smo sami sredili i uredili.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Transparentnost proračuna je zakon i mi ju podržavamo do kraja. Bez transparentnosti nema posla. Oni koji misle pošteno, oni rade transparentno.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2021. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: