GORAN MATIJAŠEVIĆ Naše brojno članstvo naša je najveća prednost

Goran Matijašević, potpredsjednik Organizacije glazbeno estradnih izvođača Hrvatske sa sjedištem u Osijeku (OGI-HR)

Organizacija glazbeno estradnih izvođača Hrvatske sa sjedištem u Osijeku (OGI-HR) neprofitna je, nevladina organizacija koja okuplja glazbenike izvođače i sve one koji se bave glazbeno-estradnim i srodnim djelatnostima. Pridružit im se mogu svi koji se na bilo koji način žele baviti ili se već bave bilo kojom od glazbeno-scenskih djelatnosti. O redovnom radu udruge, suradnji s Gradom Osijekom te ostalim projektima koje provode govori potpredsjednik udruge OGI-HR, Goran Matijašević.

Goran Matijašević, potpredsjednik Organizacije glazbeno estradnih izvođača Hrvatske sa sjedištem u Osijeku (OGI-HR)
  •  OGI-HR, Organizacija glazbeno estradnih izvođača Hrvatske sa sjedištem u Osijeku iz proračuna Grada Osijeka  u 2021. godini za projekt „Glazbeno-debatni klub – komunikacija mladih“ dobila je 10.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Riječ je o projektu koji okuplja mlade glazbenike kroz svakodnevne debate, zajedničko vježbanje, sviranje, nastupe i učenje. Prostorije OGI-HR predviđene su za ovakav vid projekata te posjeduju dio opreme za njihovu provedbu. Područje provedbe je grad Osijek, ali i cjelokupna regija lokalne zajednice.

CILJEVI PROJEKTA Glavni ciljevi projekta su promidžba i poticanje  glazbenih i kulturnih vrijednosti, usmjeravanje mladih pjesmi tj. glazbi primjerenoj njihovom uzrastu, edukacija i afirmacija mladih talenata u društvu i glazbeno-estradnoj djelatnosti kroz druženje i učenje uz nadzor afirmiranih glazbenika s dugogodišnjim iskustvima u tom poslu.

Samim time projekt utječe na obogaćivanje glazbene i kulturne slike naše sredine kvalitetnim glazbenim sadržajima, afirmaciju mladih u društvu te poticanje kreativnog glazbenog stvaralaštva kao protumjeru različitim negativnim aspektima modernog društva kao što su droga, alkohol, duhanski proizvodi i sl. Aktivnosti projekta su provedba edukacijskih i rekreacijskih glazbenih seminara za djecu i mlade. 

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što se on utrošio?

Grad Osijek u skladu sa svojim mogućnostima uvijek podržava kvalitetne projekte. Zadovoljni smo dobivenim iznosom iako naravno uvijek težimo k boljem i većem, što je normalno i u ljudskoj prirodi. Svakako je potpora grada značajna i bez nje bi provedba ovakvih projekata bila nemoguća.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?

U ovoj godini u svojstvu korisnika projekta, sudjelovalo je preko 150 izravnih i više od 500 neizravnih korisnika projekta. U svojstvu osoba koje sudjeluju u provedbi kroz projekt je ove godine bilo stalno aktivno pet osoba koje su, moram naglasiti, sav posao obavljale volonterski.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?

Pandemija je pogodila cijelo društvo pa tako i našu udrugu i sve njene projekte. Kao što i sami znate, glazbena i kreativna industrija i kultura općenito su možda i najviše pogođene mjerama proizašlim iz pandemije. Svaka naša aktivnost predviđa okupljanje a upravo su okupljanja ograničena. Djelomično smo aktivnosti odrađivali korištenjem komunikacijskih tehnologija i morali prilagoditi ukupne aktivnosti važećim mjerama.

  • Koliko članova broji OGI-HR? Provodite li još neke projekte?

Možda je malo poznato, ali OGI-HR je jedna od najstarijih udruga, ne samo u gradu Osijeku, već u cijeloj Republici Hrvatskoj. Još od 1958. djelovala je u sklopu tadašnjeg “Saveza Muzičko-estradnih radnika” da bi 1997. postala Organizacija glazbeno-estradnih izvođača Osijek. Danas smo Organizacija glazbeno-estradnih izvođača Hrvatske sa sjedištem u Osijeku. U organizaciji je preko 870 članova od kojih su neki aktivni, a neki ne. Naše brojno članstvo naša je najveća vrijednost.

AKTIVNOSTI I PROJEKTI Provodimo niz projekata i aktivnosti u kojima naravno sudjeluje i Grad Osijek.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vaše organizacije  na još neki način?

Sa gradom Osijekom surađujemo od našeg osnivanja. Mislim da su godine suradnje dovoljan dokaz da je suradnja dobra i kvalitetna.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Transparentnost u javnom sektoru je ključna za razvoj kako samog sektora tako i društva općenito. Mi smo relativno mlada demokracija i još učimo i griješimo, ali transparentnošću se stječe povjerenje, a to je ono što je najvažnije za razvoj i napredak.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2021. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: