DAVOR HORVAT Želimo da djeca upoznaju osječku kulturno-povijesnu baštinu

Davor Horvat, predsjednik udruge "Snaga kulture" Osijek

Cilj udruge “Snaga kulture” je okupljanje ljubitelja kulturno-povijesne baštine i ljubitelja prirodnih ljepota radi promicanja kulturnih i prirodnih vrednota lokalne, nacionalne i međunarodne  zajednice. Udruga ima za cilj i otkrivanje pomalo zaboravljenih tradicionalnih kulturno povijesnih posebnosti, narodnih običaja i  lokaliteta koji njeguju autohtonost. O projektu „Osječki kulturoplov”, ostalim projektima te suradnji s Gradom Osijekom više govori Davor Horvat, predsjednik udruge.

Davor Horvat, predsjednik udruge “Snaga kulture” Osijek
  • Udruga „Snaga kulture“ Osijek iz proračuna Grada Osijeka u 2021. godini za projekt „Osječki kulturoplov“ dobila je 4.750 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projektom “Osječki kulturoplov” želimo na poseban način podići razinu znanja djece i mladih organiziranjem kviza znanja iz poznavanja osječke kulturno-povijesne baštine. Učenici četvrtih i petih razreda iz dvije osječke osnovne škole u ekipama od tri člana će se na zanimljiv i zabavan način, u javnom prostoru Mercator centra, pred svojim vršnjacima i građanima nadmetati pokazujući svoje znanje poznavanja osječkih spomenika, kulturno-povijesnih građevina, osječke likovne, književne i glazbene scene, i lijepog ponašanja (bontona).

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što se on utrošio?

Iznos kojim je Grad Osijek pomogao naš projekt u potpunosti zadovoljava troškove predviđenih aktivnosti koji se odnose na grafičku pripremi i tiskanje edukativnih i promidžbenih materijala, nabavku i izradu rekvizita, nabavku materijala i pribora za provođenje radionica, najam tehničke opreme, izradu scenografije te foto i video zapis kronologije provedbe projekta.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?

Projekt je trenutno u prvom mjesecu provođenja. Predviđeno trajanje projekta je tri mjeseca, počevši od rujna, sa završetkom koncem studenoga. U projektu će sudjelovati petnaest osoba, a provodit će se u prostoru naše udruge, u Mercator centru.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?

Koronavirus nas za sada uspješno zaobilazi jer se pridržavamo epidemioloških mjera. Nadamo se da će tako ostati do završetka projekta.

  • Koliko članova broji Udruga „Snaga kulture“ Osijek? Provodite li još neke projekte?

Naša Udruga je ove godine obilježila 11 godina svoga postojanja. Trenutno brojimo 38 članova. Osim aktivnosti koje svakodnevno provodimo, već smo završili s projektom “Spomenik moga kvarta”, u tijeku je projekt “I ja sam spomenik”, a sljedeći mjesec počinjemo s Osječko-baranjskim junior voice festom.

USPJEŠNO Naša dramska skupina je uspješno završila tri nastavka audio-fotomont stripa pod nazivom “Essekerski cabaret”.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vašeg kluba na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom provodi se kroz objavljene natječaje na koje se redovito javljamo i na kojima smo do sada ostvarivali dobre rezultate. Očekujemo da bi nam Grad pomogao, ukoliko bi zatražili neku pomoć, ali za sada nemamo potrebe.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Transparentnost gradskog proračuna pohvaljujemo jer smatramo da je izuzetno važna i služi kao primjer racionalnog trošenja društvenih sredstava.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2021. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: