ANDREJ FLAUDER Osječki “Wings for life” okupio je 110 trkača

Biciklistički klub “Weekend warriors” službeno postoji od 2007. godine, iako se “neformalna” okupljanja članova odvijaju još od 2003. godine, a osnovan je sa svrhom okupljanja svih ljubitelja ekstremnih sportova, prvenstveno ekstremnog biciklizma, ali i svih drugih biciklističkih disciplina. Klub promovira zdrav život, bavljenje sportom i očuvanje prirode, a jedan od najbitnijih ciljeva je popularizacija biciklizma i biciklističkih disciplina. O projektu “Wings for life”, suradnji s Gradom Osijekom i ostalim projektima više govori Andrej Flauder, predsjednik kluba.

Edita Plašćak, voditeljica projekta i Andrej Flauder, predsjednik Biciklističkog kluba “Weekend warriors”
  • Biciklistički klub „Weekend warriors“ iz proračuna Grada Osijeka u 2021. godini za projekt „Wings for life“ dobio je 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Riječ je o globalnom humanitarnom projektu Red Bulla kojim se prikupljaju sredstva za liječenje ozlijeda leđne moždine. “Wings For Life” najveća je humanitarna utrka na svijetu i u Hrvatskoj se do sada organizirala samo u Zadru. Zbog korona krize, ove godine utrke su podijeljene po nekoliko gradova, a Osijek je bio jedan od njih.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što se on utrošio?

Zadovoljni smo iznosom. Poneke sitnice smo pokrili sami, ali znajući da se radi o humanitarnom projektu, to nam nije bio problem. Dobiveni iznos potrošio se najviše na fotografe, ozvučenje i uređenje staze po kojoj su trkači trčali.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?

Na utrci je sudjelovalo 110 trkača, a ona se održavala na Pampasu. Odabrali smo tu lokaciju nakon prethodne konzultacije s nekolicinom profesionalnih trkača koji su izrazili veće zadovoljstvo sa zemljanim stazama i sjenom krošnji. Naknadno se pokazalo da su poneki sudionici patili od alergija na pelud, stoga su se držali isključivo nasipa.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?

Na samo provođenje našeg projekta, nije. No pandemija je utjecala na mogućnost da organiziramo projekt u Osijeku. U protivnom, utrka “Wings For Life” održala bi se jedino u Zadru.

  • Koliko članova broji Biciklistički klub „Weekend warriors“? Provodite li još neke projekte?

Brojimo oko 20 članova, a najviše smo aktivni u području brdskog biciklizma. Provodimo još nekoliko velikih projekata poput Enduro Jama u Orahovici koji organiziramo već 5 godina i Papuk Extreme Challenge-a, najvećeg hrvatskog festivala ekstremnih sportova, također u Orahovici.

VELIKA ZAINTERESIRANOST Prije dvije godine započeli smo s još jednim projektom, Pump Track Jamom, koji se u suradnji s udrugom Srce Slavonije i Baranje organizira u Bilju i koji je još uvijek u svojoj mladoj fazi, ali već imamo puno zainteresiranih.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vašeg kluba na još neki način?

Zbog naše slabije aktivnosti na području Osijeka, naša je krivica što suradnja sa gradom nije veća. No novim događajima i projektima nadamo se promijeniti to.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Dakako da je transparentnost proračuna vrlo važna. Pogotovo je to važno nama koji pokrećemo projekte jer smo time sigurni gdje odlazi novac i možemo s lakoćom vidjeti kakvi slični projekti postoje i kako su pokriveni.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2021. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s