Započela nova nastavna godina, 15 prvašića više nego lani

U ponedjeljak, 6. rujna, za 7385 učenika osječkih osnovnih škola započela je nova nastavna godina. Prvi ponedjeljak u rujnu svake je godine još posebniji za učenike prvih razreda koji kreću u novo životno razdoblje, a u 20 gradskih škola u klupe je ove godine sjelo 865 prvašića.

Među njima su i 42 nova mališana Osnovne škole ,,Grigor Vitez” koje je obišao i pozdravio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

– Svim našim učenicama i učenicima, posebno onima koji prvi put sjedaju u klupe, želim uspješno školovanje i lijep boravak u školama. Zadovoljstvo mi je naglasiti kako ove godine imamo 15 prvašića više nego prošle školske godine, što je još jedan pozitivan trend u gradu Osijeku – rekao je zamjenik Vulin koji je potom uputio poruku vozačima motornih vozila za povećanom opreznošću u prometu.

USPORNIK Kako bi mališani ove škole ostali sigurni u prometu, Grad Osijek postavio je uspornik u Srijemskoj ulici, jednoj od najprometnijih u ovome dijelu grada, gdje vozači često voze neprilagođenom brzinom.

– Postavili smo uspornik i oko njega uredili nogostupe, za što smo iz proračuna izdvojili 250 tisuća kuna. Uskoro ćemo takav uspornik postaviti i u blizini Osnovne škole Jagode Truhelke, na raskrižju Crkvene i Zmaj Jovine ulice, kako bi sva naša djeca sigurno stigla u školu i sigurno se vratila svojim kućama – dodao je Vulin.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s