Nevrijeme zahvatilo Osijek, službe odmah reagirale

Nevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom, u subotu poslijepodne zahvatilo je Osijek. U kratkom vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru. Bilo je dosta složenih intervencija pa su mobilizirane i dodatne snage javne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih DVD-ova.

ODMAH Sve relevantne službe odmah su reagirale pa je tako u roku pola sata nakon prestanka nevremena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene te je omogućen tramvajski i autobusni promet.

– Službe su oko 15:30 sati počele zaprimati dojave građana te su u kratkome vremenu zaprimile oko 150 poziva. Uslijed jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, u Višnjevcu je uslijed pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Unikom je imao više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno zbog čega je promet bio onemogućen – rekao je Ivan Radić, osječki gradonačelnik.

Sve službe hitno su reagirale pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno omogućen. Nakon što je stala kiša, službe Unikoma počele su čistiti ulice, a nastavile su i tijekom večeri. Nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe krenule su sa sanacijom podruma prema prioritetima.

HVALA Gradonačelnik je zahvalio službama Vodovoda, Unikoma, operativnim snagama Stožera civilne zaštite grada Osijeka, policiji, vatrogascima i svim sugrađanima koji su odmah reagirali.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: