JOSIPA MIKOVIĆ Grad Osijek prepoznao je trud koji smo uložili u naše projekte

Josipa Miković, predsjednica Udruge KultAkt

Udruga KultAkt je nastala kao inicijativa kulturalnih menadžera kako bi doprinijeli razvoju kreativnih industrija na području grada Osijeka i regije. O projektu „Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje?.“, suradnji s Gradom Osijekom te ostalim projektima koje udruga provodi govori predsjednica udruge, Josipa Miković.

  • Udruga KultAkt u 2020. godini za projekt „Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje?“ dobila je 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt „Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje?“ je bio zamišljen kao konferencija uživo, no zbog prilagodbe pandemiji postao je online konferencija koja je namijenjena studentima. Cilj konferencije je bio pružiti informacije o osnovnim pojmovima vezanim uz pronalazak posla i ulazak na tržište rada te popularizaciju znanosti. Projekt je okupio predavače koji su učinili prvi korak prema pokretanju i razvijanju poduzetničkih aktivnosti te osobe iz različitih područja kulturnih i kreativnih industrija. Predavači su stručnjaci iz područja financiranja, kreativnog poduzetništva, marketinga, organizacije kulturnih događaja te kulturalnog menadžmenta. Konferencija se održala 25. i 26. studenog 2020. godine putem platforme Zoom i prijenosa uživo na društvenim mrežama udruge KultAkt. Predavanja su bila podijeljena u tri tematske grupe: cjeloživotno obrazovanje, zapošljavanje i poduzetništvo te su nakon svake tematske grupe uslijedile panel diskusije.

CILJ PROJEKTA Projekt je bio usmjeren svim studentima društveno-humanističkih znanosti i interdisciplinarnog područja s ciljem pružanja informacija o osnovnim pojmovima vezanim uz pronalazak posla i ulazak na tržište rada putem informacija stručnjaka i kolega koji su učinili korak prema pokretanju i razvoju poduzetničkih aktivnosti.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što se on utrošio?

Zadovoljni smo dobivenim iznosom. Iznos je utrošen u svrhu organiziranja projekta putem interneta, nabavu informatičke opreme, troškove tiska promotivnih materijala te zahvalnica za sve predavače na konferenciji.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?

Na konferenciji je 24 predavača imalo priliku dati svoj doprinos ovim temama te nakon svake tematske cjeline zajednički prokomentirati područja interesa koja ih povezuju. Uz predavanja, studenti Akademije za umjetnosti i kulturu u Osijeku imali su priliku sudjelovati u izradi studija slučaja i najbolje rješenje je dobilo simboličan poklon. Sva predavanja su i dalje dostupna na YouTube kanalu udruge KultAkt.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?

Pandemija koronavirusa je u potpunosti utjecala na model projekta zbog toga što je projekt bio zamišljen kao konferencija koja se održava uživo. Zbog situacije s pandemijom koronavirusa, odlučili smo projekt provesti u potpunosti putem interneta te smo koristili nove alate i naučili puno više o ovakvom načinu organizacije, što u suprotnom, ne bismo bili u mogućnosti jer ovakav način nije bio u prvotnom planu. Svi predavači i sudionici su bili prisutni na platformi Zoom, a konferencija se prenosila uživo na službenoj Facebook stranici udruge. Nakon završetka konferencije sva predavanja i panel diskusije objavljeni su na YouTube kanalu udruge.

  • Koliko članova broji Udruga KultAkt? Provodite li još neke projekte?

Udruga KultAkt trenutno broji 5 redovnih članova, 10 podržavajućih i 7 alumni članova. Udruga KultAkt je tijekom svojih pet godina postojanja pod vodstvom Laure Plantak Pul provodila projekte poput Ljetna škola kulture, Zimska škola kulture, Piknik kulturne raznolikosti, Kultura slobodnog vremena i mnogi drugi. Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje 2020. godine je bio projekt koji je prikazao trud svih volontera u udruzi koji su imali priliku upoznati poslovne prilike u Hrvatskoj. Svi redovni članovi, trenutno pod vodstvom predsjednice Josipe Miković, koriste znanja koja su stekli na projektima kako bi udruga nastavila sa svojim aktivnostima.

PROJEKT U NAJAVI U 2021. godini udruga KultAkt planira održati jedan projekt na otvorenom koji je usmjeren prema informiranju mladih o zdravom načinu života i usavršavanju životnih vještina.

Provedba projekta ovisi o epidemiološkim mjerama. Nadamo se da će u skoroj budućnosti epidemiološke mjere popustiti i da ćemo moći nastaviti sa aktivnim organiziranjem projekata. Također, nadamo se da ćemo s Gradom Osijekom nastaviti suradnju na budućim projektima.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vaše udruge na još neki način?

Grad Osijek je prepoznao trud koji je udruga uložila kako bi ostvarila svoje ciljeve. S obzirom na to da bez podrške Grada Osijeka ne bismo bili u mogućnosti provoditi projekte, vrlo smo zadovoljni ovom suradnjom.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Transparentnost proračuna je iznimno važna jer daje do znanja svim građanima u koju svrhu se sredstva proračuna usmjeravaju i pokazuje suradnju, poput naše suradnje koja je omogućila organizaciju projekta i ostvarivanje ciljeva projekta.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: