Svjetskom praizvedbom koncerta “Esseker” otvoreno Osječko ljeto kulture

Prvim od 53 programa pred prepunim je gledalištem glavne pozornice, u Parku kralja Petra Krešimira IV, svečano otvoreno Osječko ljeto kulture 2021. Riječ je o svjetskoj praizvedbi koncerta za glasovir i simfonijski orkestar “Esseker” Davora Bobića u izvedbi Hrvatskog komornog orkestra uz solistu Konstantina Krasnitskog na glasoviru pod ravnanjem Davora Kelića.

Nakon pozdravnih govora Hrvatski komorni orkestar izveo je koncert “Esseker” – djelo inspirirano gradom Osijekom, nastalo u razdoblju od 2017. do 2019. kao skladba u tri dijela (Gornji grad, Tvrđa i Donji grad) vođena idejnom niti – vožnjom tramvajem kroz grad na Dravi rekao je skladatelj, pedagog i organizator Davor Bobić i dodao kako jednostavno obožava vožnje osječkim tramvajem.

INSPIRACIJA “Osobito me inspirira Tvrđa, koja je za mene jedno od najljepših mjesta na svijetu” – zaključio je skladatelj Davor Bobić te je dodao da mu je, kao i njegovoj obitelji osobita čast što njegovo djelo otvara Osječko ljeto kulture.

Nakon ove praizvedbe Hrvatski komorni orkestar izveo je Simfoniju br.35 u C-duru K.425 “Linz” Wolfganga Amadeusa Mozarta, a gledatelji su glazbenike nagradili velikim pljeskom.

DO 13. SRPNJA Programi Osječkoga ljeta kulture održavat će se na 14 lokacija do 13. srpnja 2021.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: