Tri avionska i tri velika tretmana sa zemlje protiv komaraca

Na područje Grada Osijeka neprekidno dolaze komarci s netretiranih područja, stoga je gradonačelnik Ivan Radić donio odluku da se nastavi s intenzivnim tretmanima njihovog suzbijanja. Naredna tri dana Grad Osijek će temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije provesti tretmane suzbijanja komaraca i sa zemlje i iz zraka, i to na području cijeloga Grada na površini od 8034 hektara.

U utorak 15. lipnja na području Sarvaša i Nemetina između 19 i 22 sata istovremeno su se provodili tretmani i sa zemlje i iz zraka, dok su se na području Vinogradske ulice tretmani provodili sa zemlje. U srijedu 16. lipnja također će se provesti obje vrste adulticidnih tretmana, ali na području cijeloga Grada. Avionski tretman i tretman sa zemlje iznova će se provesti u četvrtak 17. lipnja na području Višnjevca i Josipovca, a istovremeno će se sa zemlje provoditi tretmani na području Brijesta i Cvjetnoga naselja. Cijena navedenih tretmana iznosi 971.985,00 kuna, od kojih se 517.500,00 kuna odnosi na avionske tretmane.

Sukladno zakonskim propisima avionski tretmani provode se iznad zelenog pojasa, dok se u naseljenim područjima mogu provoditi samo tretmani sa zemlje.

POZIV Pozivaju se sugrađani da prilikom provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu te pčelare da zatvore svoje košnice.

Aktualna situacija na terenu posljedica je činjenice da Osijeku susjedne općine ne provode mjere suzbijanja, iako su to dužne prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Grad Osijek dosad je proveo sve preporuke Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, koji kao stručna služba i ugovorni partner Grada Osijeka upravlja cijelim sustavom kontrole komaraca.

UKUPNO Uključujući najavljene tretmane, riječ je o ukupno 15 larvicidnih tretmana na površini od 320 hektara, četiri avionska tretmana na površini od 4900 hektara, tri ručna tretmana na 119 hektara teško dostupnih zelenih površina, te 13 adulticidnih tretmana sa zemlje na površini od 17 977 hektara.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: