Grad Osijek do sada proveo 11 larvicidnih tretmana suzbijanja komaraca

Grad Osijek i ove je godine pravovremeno počeo provoditi tretmane suzbijanja komaraca. Temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Grad Osijek do sada je proveo 11 larvicidnih tretmana suzbijanja komaraca na površini od 151 hektara. Riječ je o područjima Podravlja, Josipovca, Halaševa, Sarvaša, vikend naselja Karašica i Vinogradske ulice.

Jučer je proveden i prvi tretman suzbijanja odraslih jedinki sa zemlje, i to na području Nemetina i Vinogradske ulice.

Sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, ove je godine u Proračunu osigurano 3,1 milijuna kuna za tretmane suzbijanja komaraca. Na prijedlog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Gradonačelnik Grada Osijeka 25. siječnja 2021. donio je Godišnji program mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti na području Grada Osijeka za 2021. i Provedbeni plan dezinsekcije i deratizacije kao posebne mjere na području Grada Osijeka za 2021.

NAJPOVOLJNIJI PONUĐAČI Uz to, na temelju otvorenog postupka javne nabave, Grad Osijek je za usluge larvicidnih i adulticidnih tretmana, i sa zemlje i iz zraka, sklopio ugovore na dvije godine s najpovoljnijim ponuđačima: Vetam d.o.o. te sa Zajednicom ponuditelja Vetam d.o.o., Asanator d.o.o., Cosmosol d.o.o., Sanitacija Osijek d.d.

Pravovremeno izdavanje i provođenje preporuka unutar svih jedinica lokalne samouprave učinkovito će svesti problem komaraca na minimalnu razinu.

SURADNJA Jedino suradnja protiv komaraca, inzistiranje na biološkim larvicidnim tretmanima, financiranje iz više izvora i svih proračuna općina i gradova – može osigurati sinergijski učinak i zadovoljavajući rezultat te očuvanje zelene županije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s