MIA ELEZOVIĆ U ovom neizvjesnom vremenu, sretni smo što je festival prepoznat i podržan

Mia Elezović, voditeljica projekta FOTO: Miro Taradi

Klinika kreativnosti, kako ju i sam naziv opisuje, mjesto je gdje korisnici mogu otkriti sigurno i ugodno okružje za svoj oporavak, unutarnji rast i razvoj, podršku i liječenje u specifičnom odnosu koji  grade s kreativnim terapeutom. Klinika djeluje u području kreativnih terapija, primjenjujući principe vizualne, glazbene, plesne i dramske umjetnosti u terapijske svrhe. O 3. međunarodnom festivalu komorne glazbe, provedbi projekta i važnosti transparentnog proračuna govori Mia Elezović, voditeljica projekta.

Mia Elezović, voditeljica projekta; foto: Miro Taradi
  • Klinika kreativnosti Osijek iz Programa javnih potreba u kulturi Grada Osijeka u 2021. godini za projekt „3. međunarodni festival komorne glazbe“ dobila je 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Međunarodni festival komorne glazbe započeo je 2019. godine pod nazivom “Proljetni festival komorne glazbe”. Glavni je cilj studentima instrumentalnih studija Akademije za umjetnost i kulturu omogućiti nastupe i suradnju sa studentima drugih glazbenih Akademija s obzirom da na AUK ne postoje studiji svih instrumenata sve u svrhu njihovog umjetničkog  razvoja. Također želimo na taj način predstaviti AUK široj javnosti.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

U ovom vremenu pandemije i ekonomske neizvjesnosti, sretni smo da je Festival prepoznat i podržan. Zadovoljni smo iznosom dobivenim u ovoj krizi.

TROŠKOVI Iznos ćemo podijeliti na ugađanje klavira te putne troškove studenata koji dolaze iz drugih gradova.

  • Kakav je plan i program za ovogodišnji Međunarodni festival komorne glazbe?

Kao što sam već spomenula, studenti i njihov napredak su u centru pažnje festivala. Dakle, održat će se koncerti studenata klavira, gitare, tambure i njihovih kolega s drugih Akademija (Zagreb i Split). Koncerte studenata ćemo ‘uokviriti’ koncertima renomirnih hrvatskih glazbenika.

Prošlogodišnji program Festivala imao je težište na glazbi 20. i 21. stoljeća (od Mahlera, Rachmaninova do Detonija…) Osim studenata klavira i tambure s Odsjeka za instrumentalne studije AUK, nastupili su i studenti MUZA kao i gosti – ansambli za suvremenu glazbu Studio 6 iz Novog Sada, Srbija i  S/UMAS iz Splita. Osim navedenih ansambala na Festivalu je nastupili su i naši renomirani umjetnici: klarinetist Davorin Brozić, pijanisti Konstantin Krasnitski i Yuliya Krasnitskaya, violinistica Vlatka Peljhan.

  • Koliko je osoba sudjelovalo u projektu? Gdje se on provodio?

Na projektu je sudjelovalo 50-tak ljudi – od muzičara do osoba koji su dizajnirali plakat i programe, prenosili koncerte preko Facebook stranice. Festivalski koncerti koji su svirani uživo održali su se u Kulturnom centru Osijeku.

  • Je li na provedbu projekta utjecala pandemija koronavirusom? Na koji način?

Pandemija korona virusa i dalje razorno djeluje na cijeli kulturni sektor pa je utjecala na naš Festival.

USPJEH S obzirom na zimsko poluzatvaranje, koncerti se na žalost nisu svi mogli održati uživo što zbog logistike, što zbog bolesti izvođača. I u takvim okolnostima uspjeli smo dva koncerta održati uživo, a tri online.

  • Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Smatram da je transparentnost proračuna bitna jer je važno da svatko može pogledati listu i  dobiti uvid u trošenje novca poreznih obveznika.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2021. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: