Za stipendije osječkim studentima Grad i privatni donatori osigurali više od pola milijuna kuna

Dvadeset novih studenata primilo je izdašne stipendije Zaklade Srce grada Osijeka. Putem videokonferencije ”uručili” su ih zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham te upravitelj Zaklade Romano Kristić u utorak, 22. prosinca.

Stipendija se isplaćuje mjesečno po 1000 kuna svih 12 mjeseci u godini, a jedinstvena je i po tome što uključuje dodatnu nagradu za upisanu višu godinu studija i ”čišćenje” svih ispita. Onima koji ispune oba uvjeta donosi dodatnih šest tisuća kuna.

NAJIZDAŠNIJA OSJEČKA STIPENDIJA Upravo je ti dodatci, kazao je Ham, čine najizdašnijom osječkom stipendijom, ukupno vrijednom 18 000 kuna.

Računajući 20 novih stipendista, Zaklada Srce grada Osijeka od 2016. do sada je stipendirala oko stotinjak studenata s gotovo 1,5 milijuna kuna. Od 540.000 kuna koliko je Zaklada osigurala za ovogodišnje stipendiste, uz privatne donatore najveću financijsku injekciju daje Grad Osijek.

NAMIJENJENA Stipendija je, inače, namijenjena izvrsnim osječkim studentima koji dolaze iz obitelji čiji mjesečni prihodi ne prelaze 2000 kuna po članu, a osim financijskih sredstava, stipendistima osigurava i mentora za pomoć u stručnom i znanstvenome radu kao i suradnju s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s