Isplata božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

Grad Osijek osigurao je financijska sredstva za isplatu božićnica umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama s područja grada Osijeka. Tako će božićnicu primiti umirovljenici s prebivalištem na području grada čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze iznos od 2.200 kn, zatim socijalno ugrožene osobe s područja Osijeka koje se nalaze u evidenciji Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo kao nositelji prava na naknadu za troškove stanovanja ili prava na pomoć prehrane u pučkoj kuhinji te beskućnici koji koriste usluge smještaja u Centru za prihvat beskućnika u Osijeku.

Umirovljenici s mirovinom do 1.000 kn primit će božićnicu u iznosu od 400 kn, oni s mirovinom od 1.000,01 kn do 1.200 kn primit će 300 kn, s mirovinom od 1.200,01 kn do 1.700 kn dobit će 250 kn božićnice, dok će umirovljenici s mirovinom od 1.700,01 kn do 2.000 kn primiti 150 kn, a oni s mirovinom od 2.001,00 kn do 2.200 kn dobit će 100 kn božićnice.

OD 9. PROSINCA Korisnicima starosnih mirovina, prijevremenih starosnih mirovina, obiteljskih mirovina i invalidskih mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj božićnica će na kućne adrese stizati putem pošte počevši od 9. prosinca.

Božićnica je osigurana i za umirovljenike koji su svoj radni staž ostvarili i u inozemstvu, a oni se za isplatu trebaju prijaviti u Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo do 23. prosinca te priložiti dokaze o visini mirovina ili mirovine (hrvatske i inozemne mirovine ili samo inozemne mirovine).

PRIJAVE Umirovljenici s inozemnim mirovinama mogu se prijaviti na adresi Ruđera Boškovića 1 u Osijeku, svaki radni dan od 8-11 ili od 12-14 sati. Iznimno, mogu se javiti i u mjesne odbore i gradske četvrti, ali ih molimo da zbog epidemiološke situacije svoj eventualni dolazak dogovore s tajnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora. Za sve informacije i upite o isplati božićnice dostupni su telefoni 229-102 i 229-107, kao i mail adresa: umirovljenici@osijek.hr.

Kako je istaknuto, božićnica u iznosu od 300 kn na poklon kartici Zagrebačke banke osigurana je i za korisnike naknade za troškove stanovanja, korisnike pučke kuhinje kojima Grad Osijek financira obroke te za beskućnike koji su smješteni u osječkom Centru za prihvat beskućnika, a podjela tih božićnica započela je početkom prosinca te se korisnici koji nisu podigli svoju karticu također mogu javiti u Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s