RENATA ŽUŽA Neophodno je pomladiti kuglački kadar jer želimo rasti i napredovati

Ženski kuglački klub “Osijek ’97” pod ovim imenom nastupa od 1997. godine, a sljedbenik je Kuglačkog kluba MK Slavonija. Klub se natječe u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za žene, a do sada je osvojio mnoga natjecanja te je nositelj kvalitete sporta. O funkcioniranju kluba tijekom pandemije, dobivenim proračunskim sredstvima te suradnji s Gradom Osijekom više govori Renata Žuža, predsjednica kluba.

Renata Žuža, predsjednica Ženskog kuglačkog kluba “Osijek ’97”
  • Iz gradskog je proračuna za Ženski kuglački klub „Osijek ’97“ u 2020. godini izdvojeno 42.556 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Da , Grad Osijek je svojim proračunom osigurao određena novčana sredstva (iznos naveden u pitanju), koji je iz godine u godinu sličan ali opet različit, ovisno jesmo li nositelji kvalitete ili ne! Kako je Ženski kuglački klub „Osijek ’97“, drugu godinu za redom u najvišem rangu kuglačkog natjecanja, a ove godine je i jedini nositelj kvalitete u ovom sportu i u ženskoj  i u muškoj kategoriji.

POMAK NA BOLJE Nadamo se da će proračun za 2021 g. donijeti pomak i osigurati nešto više novca koji nam je prijeko potreban. 

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Ova količina novca nije i ne može biti dostatna za sve troškove koji proizlaze u ovom rangu natjecanja: trošak puta, prehrana, kotizacije, oprema, sudci itd.  Iznos koji bi pokrio troškove i osigurao mirnu financijsku budučnost bi bila cca. 80 000 kn godišnje.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

U sportu uvijek postoje zaljubljenici, ljudi i prijatelji dobra srca koji pomažu svojim donacijama ili na neke druge načine. Javne tvrtke imaju javne pozive na koje se javljamo svake godine, no iz godinu u godinu sve je teže pronaći sponzora, što zbog same financijske situacije, tako i zbog lošeg odnosa prema malim sportovima općenito.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Klub trenutno broji 15 igračica, dva trenera, stručnog suradnika. Od toga je jedna kuglačica-tajnik kluba, a ja sam igračica-predsjednica. Ono što je bitno za naglasiti, svi članovi kluba su VOLONTERI!

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Ljepota kuglanja je da može kuglati svatko tko ima ljubavi, volje i talenta bez obzira na dob. To bi značilo da nam se može pridružiti svatko, ali… mi smo ipak klub koji želi rasti, napredovati, stoga bi bilo neophodno pomladiti kuglački kadar, jer nam je to veliki problem, kako u sadašnjem formatu natjecanja, tako i za budućnost!

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Pandemija je promijenila sve što smo do sada, voljeli, radili, živjeli. Tako je promijenila i režim natjecanja, odgodila već unaprijed planiranih termina utakmica, Europsko prvenstvo, odigravanje KUP utakmica je potpuno upitno kao i sam nastavak prvenstva. Već smo imali prekid krajem prošle natjecateljske sezone, tako da iskustvo imamo, i nadamo se da ćemo iz ove situacije izaći sa što manje štete, a pri tome mislim isključivo na zdravlje, kako mojih suigračica, tako i svih ostalih sportaša.

USKLAĐENOST Treninge smo uskladili s preporukama, pridržavamo se svih mjera i nadamo se najboljem.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način, osim financijski?

U posljednjih nekoliko godina, Grad Osijek ulaže znatne napore u poboljšanje sporta kao takvog, ne samo financijski nego i na druge moguće načine, primjerice: prostori za održavanje treninga, prijevoz i sl. 

No koliko god se trudili, sport se razvija i potrebe su sve veće, tako da je teško zadovoljiti sve potrebe. Naša suradnja je sve bolja i do sada nisam imala situaciju da su me predstavnici Grada odbili za bilo koji upit, no s obzirom na specifičnost našeg sporta, o nekim stvarima još moramo pregovarati, a to zahtijeva dodatni angažman svih zainteresiranih strana. Sigurna sam da je Grad Osijek za to pravi partner!

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Apsolutno, potrebno i neophodno!

NAPREDAK I RAZVITAK Grad Osijek je “servis svojih građana” i kroz otvorenu i iskrenu komunikaciju, grad i građani mogu napredovati i razvijati se.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s