Škola u prirodi u sklopu projekta “Stara Drava Josipovac”

– Činjenica o nepostojanju informativno edukativnih radionica iz područja zaštite okoliša i održivog razvoja, niska razina svijesti o važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja opće populacije građana, a osobito djece i mladih te porast broja lokacija odlagališta otpada rezultirala je osmišljavanjem projekta pod nazivom „Stara Drava Josipovac“. Cilj je ovog projekta podizanje svijesti i edukacija o značaju zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti – pojašnjava Marko Perković, voditelj projekta.

Članovi Športsko ribolovnog društva “Linjak” i Marko Perković, voditelj projekta

CILJANA SKUPINA PROJEKTA Ciljana skupina na koju projektna aktivnost izravno utječe su 24 polaznika starije skupine Dječjih vrtića Osijek, podcentra Josipovac, 39 učenika nižih razreda Osnovne škole Josipovac i 8 natjecatelja Športskog ribolovnog društva “Linjak”.

Na temelju dosadašnje dugogodišnje suradnje, zahvaljujući razumijevanju i proaktivnosti djelatnica Dječjeg vrtića i Osnovne škole u Josipovcu kroz različite aktivnosti, većinom u području kulture, a na dobrobit njihovih korisnika, u ranije predviđen projekt uključuju se obje odgojno-obrazovne ustanove, a s obzirom da su ciljevi udruge nositelja projekta isti strateškim ciljevima Agencije za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, osmišljen je sadržaj interaktivne obrazovne radionice, posebno zahvaljujući stručnjakinji u području zaštite okoliša Željki Vrebac.

Organizacijom radionice u prirodi nastoji se educirati i poticati djecu i mlade na sudjelovanje u zaštiti okoliša i podići svijest o okolišu i održivom razvoju, obilježiti značajan datum zaštite okoliša i prirode, a u svrhu štićenja i promoviranja zaštite okoliša, informiranja i edukacije građanstva, promoviranja održivog razvoja i osvješćivanja građanstva o važnosti zaštite okoliša i prirode.

Glavnoj projektnoj aktivnosti prethodile su aktivnosti uređenja okoliša i koordinacijski sastanci partnerskih organizacija, a provela se uz poštovanje mjera za sprečavanje širenja korona virusa, socijalnu distancu, mjerenje temperature i dezinfekcija ruku. Radionica se održala na izletištu Stara Drava u Josipovcu.

TEME RADIONICE Teme radionice bile su i osvještavanje sudionika o potrebi bolje zaštite i osiguravanja održivog razvoja rijeke Drave, jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi povodom 23. rujna Međunarodnog dana rijeke Drave, kao i promatranje ptica povodom Međunarodnog dana promatranja ptica i Svjetskog dana ptica selica koji se obilježavaju drugog vikenda u listopadu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: