Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek obilježio 60 godina postojanja

U četvrtak, 22. listopada, svečanom je sjednicom obilježeno 60 godina djelovanja Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, najstarija sastavnica Sveučilišta J. J. Strossmayera.

Dekan fakulteta Krunoslav Zmaić podsjetio je da je fakultet počeo s radom 1960. godine, kao visokoškolska ustanova koja je na prostorima istočne Hrvatske prva donijela transfer znanja i tehnologija za poljoprivredne proizvođače. Danas, znanstveno nastavna i stručna djelatnost odvija se u šest Zavoda, trideset Katedri te pet Centralnih laboratorija uz tri fakultetska pokušališta, a na svoj 60. rođendan ovaj osječki fakultet ponosno predstavlja jednu od vodećih obrazovnih institucija u području biotehničkih znanosti, jamčeći visoku kvalitetu nastavnog, znanstvenog i stručnog rada.

OKO 1500 STUDENATA Trenutno na fakultetu studira blizu 1500 studenata, a u ovoj akademskoj godini na prvoj je godini studija upisano 186 studenata. Njima je omogućen rad u modernoj zgradi koja pruža uvjete za znanstveno-istraživački rad i sve su predispozicije da se u budućnosti pozitivni trendovi nastave.

Uz mnogobrojne uzvanike ovoj vrijednoj obljetnici nazočila je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš poručivši tom prigodom da joj je izuzetna čast u ime Grada Osijeka biti na obilježavanju 6 desetljeća Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Čestitala je dekanu, rektoru i cijelom timu koji upravlja Fakultetom te zahvalila na odgovornosti i savjesnosti svim prethodnim generacijama koje su pokrenule ovaj fakultet i gradile ga u proteklih 60 godina.


Svečanost je završila dodjelom čak 64 nagrade i priznanja, a jedno od njih dodijeljeno je i Gradu Osijeku za dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s