BRANIMIR JUKIĆ Cijenimo napore Grada u dijelu financiranja klupskih aktivnosti

Branimir Jukić, predsjednik Šahovskog kluba "FERIT - Osijek"

Šahovski klub “FERIT – Osijek” razvija vještinu šaha te potiče šah i kod studentske populacije. Trenutno broji 37 članova, a svi su zainteresirani dobro došli, bez obzira na razinu znanja igranja šaha. O suradnji s Gradom Osijekom, utrošenom iznosu iz proračuna te funkcioniranju kluba tijekom proteklih mjeseci više govori Branimir Jukić, predsjednik kluba.

Branimir Jukić, predsjednik Šahovskog kluba “Ferit – Osijek”
  • Iz gradskog je proračuna za Šahovski klub „FERIT – Osijek“ u 2020. godini izdvojeno 108.132kune. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Šahovski klub FERIT – Osijek je nositelj kvalitete u gradu, sudjelujemo na svim razinama natjecanja Hrvatskog šahovskog saveza i sigurno je kako dodijeljen iznos nije dovoljan za pokrivanje svih troškova u natjecateljskoj godini. Cijenimo napore Grada u dijelu financiranja naših aktivnosti, ali s postojećim budžetom teško je napraviti iskorak u rezultatima.

UTROŠENO Sredstva dodijeljena u 2020. godini iskoristit ćemo za mjesečna primanja našeg trenera i za dio ukupnih troškova natjecanja na kojim sudjeluju naše momčadi i članovi.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Ovisno o programu natjecanja, 160 – 180 tisuća kuna nam je potrebno kako bi klub funkcionirao.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, sponzorstva)?

Donacije i članarine predstavljaju dodatne izvore prihoda.

  • Koliko članova brojite? Kako su one raspoređeni?

U natjecateljskoj sezoni 2020. klub broji 37 članova od kojih je 19 članova mlađih kategorija (juniori, kadeti, kadetkinje)

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Članstvo u ŠK FERIT – Osijek omogućeno je svima, bez obzira na dob i razinu znanja o šahovskoj igri. Svi zainteresirani su dobro došli!

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Na žalost, poput svih sportova i aktualna situacija ostavila je traga na normalno funkcioniranje našeg kluba. Većina natjecanja je otkazano, a nastupe za sad bilježimo jedino na turnirima mlađih dobnih skupina (Juniorsko momčadsko prvenstvo RH, pojedinačna državna prvenstva za kadete i juniore).

FUNKCIONIRANJE Naša šahovska škola pod vodstvom trenera i međunarodnog majstora Nenada Mrkonjića funkcionirala je svo vrijeme, treninzi su održavani uživo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te online uz korištenje dostupne tehnologije.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

U cijelosti smo zadovoljni suradnjom s Gradom koji izlazi ususret našim potrebama i u ovim izazovnim vremenima. Osim doznačavanja proračunskih sredstava namijenjenih nositeljima kvalitete, Grad Osijek nam pokriva trošak prijevoza mlađih dobnih skupina na službena natjecanja, a tijekom godine u mogućnosti smo aplicirati i za dodatna sredstva putem natječaja kojima financiramo nabavku opreme ili dodatne troškove na natjecanjima.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparetnost je bezuvjetna. Ona je jedini jamac pravilnog rasporeda sredstava kojim se omogućava redovno funkcioniranje aktivnosti korisnika i unaprijeđenje njihovih rezultata.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: