JOCO ĐUKIĆ Iznos koji smo dobili sukladan je našim ostvarenim rezultatima

Rad Karate kluba Esseker usmjeren je na razvoj karate vještine i potencijala sportaša do maksimalnih sportskih dostignuća. Klub je na državnim prvenstvima osvojio preko sto medalja, a na svim domaćim i međunarodnim prvenstvima članovi postižu iznimno zapažene rezultate. O suradnji s Gradom, otkazanim natjecanjima i dobivenom iznosu govori Joco Đukić, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Karate klub „Esseker“ u 2020. godini izdvojeno 103.941 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Dobivenim smo iznosom zadovoljni. To je iznos dobiven prema našim rezultatima koje smo ostvarili u 2019. godini, a trudit ćemo se ostvariti ih i u 2020. Naravno, ako bude sve normalno održano. Dobiveni iznos utrošit će se u troškove natjecanja i plaće trenera.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Za funkcioniranje kluba na godišnjoj razini potrebno nam je oko 200.000 kuna. Smatram da bismo s tim iznosom mogli pokriti sve troškove.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, sponzorstva)?

Drugi izvor prihoda su nam članarine, ujedno i najvažniji. Imamo vrlo malo donacija, gotovo ništa.

  • Koliko članova brojite? Kako su one raspoređeni?

Trenutno brojimo 40-ak članova. Članovi su raspoređeni prema dobnim kategorijama, a imamo i karate školu koja je počela početkom rujna. Članovi raspoređeni prema dobnim kategorijama su raspoređeni u kadetske, juniorske i mlađe seniorske grupe.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Pridružiti nam se mogu svi, bez obzira na godine. Nedavno su upisani novi članovi stari 5 – 6 godina. Trenutno treniramo samo u dvorani „Gradski vrt“ zbog cijele situacije s koronom. Ne znamo kada ćemo se moći vratiti u školske dvorane.

SVAKODNEVNO Treninzi se održavaju svaki dan u večernjim terminima.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih utakmica i/ili natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Tijekom karantene našim smo članovima slali treninge putem Whatsappa i Vibera. Na taj smo ih način držali na okupu. Sva natjecanja koja su bila planirana za ožujak, travanj i svibanj su otkazana.

PLANIRANA NATJECANJA Također, u jesenski su dio kalendara uvrštena državna prvenstva za mlađe uzraste u borbama (učenike i mlađe kadete). Ta su natjecanja planirana za listopad. Planirano je i državno prvenstvo za kadete, juniore i seniore u borbama i katama u listopadu i studenome. Ovisno o situaciji, vidjet ćemo kako će se ti planovi razvijati.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Grad Osijek pomaže našem klubu na način da imamo plaćeno korištenje školskih dvorana. To nam je velika ušteda jer novce namijenjene za plaćanje dvorana, možemo usmjeriti nekamo gdje je potrebnije.  

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost u svemu, a pogotovo u financijama vrlo je važna. Nema nikakvih sumnji i građani znaju kamo njihov novac odlazi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s