ŽELJKO ŠNUR Najviša ocjena transparentnosti proračuna pohvala je za rad gradske uprave

Željko Šnur, predsjednik Badmintonskog kluba "Osijek"

Badmintonski klub “Osijek” osnovan je 1991. godine. U narednim godinama članovi kluba osvajaju mnoštvo medalja na raznim natjecanjima. Među istaknutim članovima nalazi se i Bruno Bart koji 2006., nakon 12 uzastopnih titula, prepušta titulu prvaka grada Goranu Hummelu koji u narednim godinama niže brojne uspjehe diljem Hrvatske. O članovima kluba, funkcioniranju tijekom pandemije koronavirusom i suradnji s Gradom Osijekom više govori Željko Šnur, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Badmintonski klub „Osijek“ u 2020. godini izdvojeno 9.811 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Dobivenim smo iznosom zadovoljni, ali smo se nekako nadali da će on biti veći. Za aktivnosti koje imamo, on je dostatan, ali za igranje na nekakvoj višoj razini, trebao bi nam veći iznos.

UTROŠENO Iznos će ove godine biti utrošen u plaćanje dvorane za treninge. Od Grada imamo plaćeno dva termina za treninge, ali nam to nije dovoljno. Ostatak novca bit će utrošen za kotizacije na natjecanjima i nabavu opreme.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Za funkcioniranje kluba na godišnjoj razini potrebno nam je između 20.000 i 30.000 kuna. To nam je otprilike proračun i on zadovoljava ovu razinu na kojoj smo trenutno. Za nekakav veći natjecateljski i organizacijski iskorak, svakako bismo trebali više novca.  

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, sponzorstva)?

Drugi izvori prihoda su nam novci koje dobijemo od Osječko-baranjske županije, članarina te kotizacija od turnira koje organiziramo. Donacije od sponzora imamo, nažalost, vrlo rijetko i tada su to manji iznosi. Naučili smo funkcionirati s malo novca pa uspijevamo.

  • Koliko članova brojite? Kako su one raspoređeni?

Trenutno brojimo 30-ak članova. Članovi su raspoređeni u kadete, juniore, seniore i veterane, a imamo i mlađe uzraste.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih utakmica i/ili natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Od veljače su nam sva natjecanja Hrvatskog badmintonskog saveza otkazana. Ona bi se trebala nastaviti u rujnu.

NADA Morali smo otkazati naš tradicionalni međunarodni “Panonia open“. Za sada nije održano ni gradsko prvenstvo. Nadamo se da ćemo ga uspjeti realizirati do kraja godine.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Grad Osijek pomaže našem klubu kroz financiranje na godišnjoj razini. Također, plaćena su nam dva termina tjedno u dvorani Mađarskog centra. Najveći nam je problem što nemamo neki svoj prostor koji bismo mogli svakodnevno koristiti. To nam je najveća želja. Nadamo se da će nam Grad Osijek pomoći pri toj realizaciji.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna vrlo je važna, a najviša ocjena svakako je pohvala za rad gradske uprave.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: