U novu školsku godinu pod posebnim uvjetima

Nova školska godina započinje 7. rujna kada u osječke osnovne škole kreće oko 7000 učenika, među kojima je 845 prvašića.

Na jučer održanoj konferenciji za novinare ispred Osnovne škole “Grigor Vitez” zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš rekla je da je organizacija rada u školama usklađena s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama tijekom 2020/2021 koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZJZ) te s Modelima i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Također je izrazila zadovoljstvo i zahvalila ravnateljicama i ravnateljima jer su uspjeli prilagoditi prostor i odgojno-obrazovni rad u skladu s javnozdravstvenim uputama i preporukama te sukladno Naputku u svezi s nabavkom zaštitnih maski i organizacije rada u produženom boravku te rada pomoćnika u nastavi.

FINANCIRANJE MASKI I VIZIRA Grad Osijek financirat će 3 platnene maske po učeniku od 5. do 8. razreda u školama koje ne mogu organizirati udaljenost u razredu od 1,5 metra te za učenike-putnike koji se voze organiziranim prijevozom Grada Osijeka, kao i nabavu zaštitnih vizira ili maski za zaposlenike škola.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s