BOJAN BODRAŽIĆ Grad Osijek nam je i dalje najvažniji oslonac za funkcioniranje kluba

Bojan Bodražić, predsjednik Ženskog nogometnog kluba "Osijek"

Ženski nogometni klub “Osijek” osnovan je 1990. godine te se trenutačno natječe u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene. Klub je osvojio 22 naslova prvakinja Hrvatske u nogometu te 19 puta Hrvatski nogometni kup za žene. Ove se godine obilježava 30. obljetnica osnutka kluba te će, povodom tog događaja, biti izdana i monografija kluba. O članicama, funkcioniranju kluba tijekom pandemije koronavirusom i suradnji s Gradom Osijekom u nastavku govori Bojan Bodražić, predsjednik kluba.

Bojan Bodražić, predsjednik Ženskog nogometnog kluba “Osijek”
  • Iz gradskog je proračuna za Ženski nogometni klub „Osijek“ u 2020. godini izdvojeno 531.930 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

ŽNK Osijek je nositelj kvalitete i klub od posebnog interesa za Grad Osijek. Zadovoljni smo iznosom koji Grad Osijek godišnje izdvaja za naš rad i funkcioniranje kluba. Sredstva trošimo precizno za one namjene koje omogućuju redovito funkcioniranje kluba i sudjelovanje u natjecanjima.

NAMIJENJENO Konkretno, tim novcem financiramo plaće trenera, stipendije igračica i njihov smještaj, prijevoz na utakmice, nabavku opreme te za pokrivanje troškova službenih osoba i stručnog stožera.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Za uredno podmirivanje troškova unutar sustava ženskog nogometnog prvoligaša na godišnjoj razini je potrebno milijun kuna. No to nije iznos novca koji nas eventualno dovodi u potpuno opuštajuću i komotnu situaciju, nego se radi o iznosu kojim možemo stvoriti uvjete za bolju koncentraciju na izgradnju kvalitetnog tima i postizanje boljih rezultata u kontinuitetu.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, sponzorstva)?

Upravo tako, dodatno se financiramo sredstvima od članarina i donacija, a rad kluba financijski podržava i proračun Osječko-baranjske županije. Osim toga, koristimo i sredstva Hrvatskog nogometnog saveza.

  • Koliko članica brojite? Kako su one raspoređene?

Trenutno je u rad kluba uključeno 119 igračica. S njima organizirano radimo u različitim dobnim skupinama – uz seniorke, imamo kadetkinje, pionirke i limačice početnice. Ove godine slavimo 30 godina od osnivanja kluba i mogu reći kako je u tom razdoblju ženski nogomet u Osijeku postao iznimno popularan.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih utakmica i/ili natjecanja zbog pandemije koronavirusom? Jesu li poremećeni planovi?

Imali smo prekid pa onda nastavak prvenstva. Sve je to tijekom dva mjeseca lockdowna stvorilo značajne neplanirane troškove. Osim toga, kao i većina drugih ekipnih sportova funkcioniramo u uvjetima otežanog treniranja i općenito je teže održavati natjecateljski duh.

SPECIFIČNE MJERE O poremećenim planovima ne razmišljamo jer specifične mjere koje vrijede za vrijeme pandemije podjednako utječu na sve klubove i svima remete koncepte održavanja i vizije razvoja.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Bez obzira na značaj ženskog nogometa u Osijeku danas i bez obzira na ostvarene rezultate, nama je Grad Osijek i dalje najvažniji oslonac za funkcioniranje kluba. Suradnja je iznimno korektna i trudimo se ostvarivati sve svoje zacrtane planove kako bismo opravdali ulaganje gradskog novca u ženski nogomet. Dodatno nam izlaze u susret pomažući kod prijevoza na natjecanja mlađih uzrasta, kod održavanja igrališta na Mačkamami i većine režijskih troškova.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Osječani moraju znati kako se troši gradski novac jer je to zapravo zajednička blagajna svih građana. Informacije o svim fazama planiranja, usvajanja i donošenja gradskih proračuna te kasnije o trendovima punjenja proračuna i isplatama za točno određene namjene trebaju biti dostupne svima.

POVJERENJE To je jako važno za postizanje i održavanje trajnog povjerenja između građana i onih koje su odabrali da upravljaju gradom. 

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: