Športska udruga slijepih “Svjetlost Osijek” predstavila projekt financiran sredstvima EU

Športska udruga slijepih „Svjetlost Osijek“ predstavila je projekt “Osiguravanje usluge videćeg pratitelja”, koji je u 100%-tnom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 499.950 kuna, a provedba spomenutog projekta predstavlja II. fazu Razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom. Razdoblje u kojem će se projekt provoditi je od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2022. godine.

Športska udruga slijepih „Svjetlost Osijek“ kao nositeljica projekta, pružit će uslugu videćeg pratitelja za 12 odraslih slijepih osoba te u sklopu realizacije projekta zaposliti 4 videća pratitelja na pola radnoga vremena i jednu osobu kao kordinatora.

CILJ PROJEKTA Cilj je ovoga projekta poduprijeti jednakopravno uključivanje u zajednicu te povećati samostalnost i kakvoću života slijepih osoba kroz uslugu videćeg pratitelja u Osječko-baranjskoj županiji.

Projekt su predstavili Stojan Bjelajac, predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost Osijek“ i koordinator projekta Ante Pandžić. Novouređeni prostor u Ulici Hrvatske Republike 43 blagoslovio je svećenik Alojz Kovaček, povjerenik Ureda za pastoral osoba s invaliditetom.

Predstavljanju projekta nazočila je i Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika koja je čestitala Udruzi i njezinim partnerima na izvrsnoj prijavi projekta koji omogućuje kvalitetniju uključenost 12 slijepih i poluslijepih osoba u život i svakodnevicu Osijeka. – Uz osobne pomoćnike 12 naših sugrađana lakše će davati svoj dragocjen osobni doprinos zajednici. Realizacijom ovog projekta Udruga je osigurala zapošljavanje 5 videćih osoba – četiri pomoćnika i koordinatora projekta.

PODRŠKA Grad već niz godina podupire u svakom pogledu rad Udruge „Svjetlost“ i ta suradnja će se sasvim sigurno još više intenzivirati – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s