MIHAEL MOČKOVIĆ I dalje smo u iščekivanju izgradnje novog 50 metarskog bazena

Mihael Močković, glavni trener i dopredsjednik Plivačkog kluba "Osijek Žito"

Plivački klub “Osijek Žito” utemeljen je 1999. godine, a njegovim osnutkom oživljeno je plivanje kao sport u Osijeku. Klub trenutno broji oko 150 članova podijeljenih u 8 skupina. O članovima, suradnji s Gradom Osijekom i funkvioniranju kluba tijekom pandemije koronavirusom u nastavku govori Mihael Močković, glavni trener i dopredsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Plivački klub „Osijek Žito“ u 2020. godini izdvojeno 137.012 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Iznosom smo zadovoljni, on je dovoljan za osnovno funkcioniranje kluba, no za neke također bitne stvari nije dovoljan. Primjerice klub ne može priuštiti odlazak trenera sa 10 plivača na plivačke pripreme o trošku kluba.

UTROŠENO Iznos će biti utrošen jednim dijelom na plaće trenera, plaćanje dodatnih termina na Gradskim bazenima, stipendiranja i nagrađivanje plivača, nabavku opreme potrebne za izvođenje treninga te sufinanciranje natjecanja.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Godišnji iznos potreban za funkcioniranje kluba je oko 450.000,00 kuna.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

Ostali izvori prihoda su najvećim dijelom prihodi od članarina, prihodi županije Osječko-baranjske i donacije.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Brojimo oko 150 članova koji su raspoređeni u osam grupa plivača.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Na početku pandemije koronavirusom, odnosno prva dva mjeseca nam je bazen bio zatvoren te smo imali online suhe treninge kako bi plivači ostali u kakvoj takvoj formi. Nakon ponovnog otvaranja bazena krenuli su treninzi u bazenu, ali po posebnim uvjetima i prema uputama stožera, u manjim skupinama koji su još na snazi. Iznimno smo zadovoljni velikim odazivom plivača.

OTKAZANO Gotovo sva natjecanja su otkazana, održalo se samo Regionalno prvenstvo Hrvatske u srpnju i Prvenstvo Hrvatske u kolovozu.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom je izvrsna, pomažu nam prema mogućnostima za što smo im zahvalni. No i dalje smo u iščekivanju novog 50 metarskog bazena koji bi nam omogućio ravnopravan položaj u odnosu na druge plivačke klubove u Hrvatskoj.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je jako bitna, a dobivenu najvišu ocjenu Grada Osijeka za transparentnost proračuna pohvaljujemo.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: