TOMISLAV CIKOVIĆ Kako bismo bili potpuno stabilni, godišnje nam je potrebno 350.000 kuna

Malonogometni klub “Osijek Kelme” je klub koji je dao mnoge igrače futsala prepoznate u cijeloj Hrvatskoj. U 2019. su godini, nakon 10 godina, izgubili status prvoligaša, ali su ga ove godine vratili. O suradnji s Gradom Osijekom, proračunskim sredstvima i budućim planovima govori Tomislav Ciković, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Futsal klub „Osijek“ u 2020. godini izdvojeno 197.165 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Tako je, nakon što smo prošle godine izgubili nakon 10 godina status prvoligaša bilo je vrlo bitno zadržati i u 2020. godini proračun na razini 2019. kako bi bili konkurentni za ekspresan povratak u 1. HMNL, što smo na kraju i ostvarili. Zadovoljni smo što su Grad Osijek i Zajednica športova prepoznala važnost nositelja kvalitete za osječki sport i omogućila nam proračun kao i 2019. godine. Proračun je većinom utrošen u redovne troškove natjecanja, prijevoza i sl.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Pošto smo ponovno prvoligaš smatram kako nam je potrebno približno 350.000,00 kn godišnje kako bismo bili potpuno stabilni, a ostatak bi osigurali kroz sponzorska sredstva i tada bi Grad Osijek sigurno imao ozbiljnog prvoligaša u futsalu.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

Drugi izvori prihoda su sponzorski ugovori i donacije.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Brojimo približno 70 članova podjeljenih u 3 kategorije. Seniori, juniori i kadeti. Također imamo približno 50 ak djece u školi futsala koju vodi naš trener Saša Voldin.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Nakon prekida prvenstva u ožujku imali smo uvjerljivu prednost u odnosu na drugoplasiranog i proglašeni smo prvakom 2. HMNL istok. U to vrijeme nismo znali točno što nas čeka i bili smo spremni za sve opcije što se tiče povratka u 1. HMNL.

UVJERLJIVO Tek smo u srpnju igrali kvalifikacijski turnir u Zagrebu na kojemu smo uvjerljivo osigurali plasman u 1. HMNL.

Natjecanja mlađih kategorija su prekinuta.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Mislim da Grad Osijek osigurava značajna sredstva za osječki sport. Treba napomenuti kako nam Grad osigurava i dvoranu Zrinjevac što je velika stavka svakako.

PREPOZNATLJIV SIMBOL GRADA Mišljenja sam kako bi trebalo uspostaviti kvalitetniju komunikaciju između grada i klubova kako bi što bolje upoznali naše probleme i dobre stvari što bi dovelo do još kvalitetnijeg razvoja osječkog sporta koji mora biti jedan od prepoznatljivih simbola Grada Osijeka.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Naravno da je to vrlo bitna stvar za sve građane Grada Osijeka. Transparentnost je u današnjem digitalnom dobu kada mediji dovode raznorazne situacije u pitanje neizostavna stvar kako bi ljudi dobili povjerenje u ljude koje su birali da upravljaju gradom.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s