MARIN LJUBAS Trudimo se redovito podizati kvalitetu rada

Marin Ljubas, predsjednik Kluba američkog nogometa Topovi Osijek (Osijek Cannons)

Klub američkog nogometa Topovi Osijek (Osijek Cannons) osnovan je 2009. godine. Cannonse čini 15-ak članova, a razvijaju se već 11 godina zahvaljujući entuzijazmu i upornosti članova kluba. O funkcioniranju kluba tijekom pandemije koronavirusom, prihodima kluba te suradnji s Gradom govori predsjednik kluba, Marin Ljubas.

  • Iz gradskog je proračuna za Klub američkog nogometa „Topovi“ u 2020. godini izdvojeno 10.980 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Ova nam je godina svima bila jedan veliki šok i s obzirom na sve okolnosti morali smo prilagoditi aktivnosti i planove novonastaloj situaciji. Tako nam je početak državnog prvenstva HFFL (Hrvatska Flag Football Liga) s proljeća prebačen na jesen i sredstva koja smo dobili će biti utrošena na putovanja i organizaciju domaćeg turnira te ostalu opremu za igrače.

IZAZOVAN PERIOD Iznosom moramo biti i jesmo zadovoljni jer period koji je pred nama će biti izazovan zbog globalne situacije i svaka financijska pomoć od Grada Osijeka i Zajednice Športskih Udruga Grada Osijeka nam je od velike pomoći.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Iako smo amaterski sportaši, trudimo se redovito podizati kvalitetu rada i sve uvjete pa proporcionalno tome i rastu troškovi koji su nam potrebni za funkcioniranje. Godišnji iznos od 35.000,00 kuna nam je otprilike zadovoljavajući kako bi zadržali kvalitetu i konkurentnost.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, sponzorstva)?

Kao i u drugim sportovima, drugi izvori prihoda su nam članarine i donacije. Sponzorstva kao takva nemamo, no vjerujemo da ćemo s novim infrastrukturnim uvjetima koje smo dogovorili na terenu NK Elektre biti zanimljiviji pojedincima koji prate ovaj sport.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Trenutno brojimo 15 članova i oni su raspoređeni po dobi (juniori i seniori) te po verziji američkog nogometa koju igraju (tackle kao kontaktna i flag kao bezkontaktna verzija). Većina igrača igra obje verzije što i je prednost ovog sporta.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih utakmica i/ili natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Imali smo stanku od 2 mjeseca tijekom karantene koja je nastupila u tjednu kada smo trebali gostovati na prvom turniru HFFL-a. Tako smo sve planove morali prebaciti za jesen i sada počinjemo ponovo s pripremama jer nam prvenstvo počinje 19.09.2020.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Pored Programa Javnih Potreba u Sportu gdje smo već treću godinu, redovito se prijavljujemo i na natječaje za jednokratne aktivnosti gdje također dobivamo financijsku pomoć od Grada Osijeka i to nam je jedan od ključnih faktora koji nam omogućuje razvitak.

ZAHVALNI Pored financija, vrijedi spomenuti liječničke preglede koje imamo osigurane svake godine, fizikalnu rehabilitaciju i fizioterapiju te korištenje školskih dvorana tijekom zimskog perioda.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je vrlo važna jer pruža svakoj osobi uvid u kriterije po kojima se ocjenjuje projekt ili aktivnost, što podiže i izjednačava razinu konkurentnosti među udrugama. Dakako, osim samih financija smatram da je važno i kakvu poruku grad i njegovi odjeli šalju udrugama i klubovima tijekom poslovanja. U slučaju Grada Osijeka, mislim da je prijateljska i profesionalna atmosfera dominantna što također daje stabilnost u radu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: