MARIN LJUBAS Trudimo se redovito podizati kvalitetu rada

Klub američkog nogometa Topovi Osijek (Osijek Cannons) osnovan je 2009. godine. Cannonse čini 15-ak članova, a razvijaju se već 11 godina zahvaljujući entuzijazmu i upornosti članova kluba. O funkcioniranju kluba tijekom pandemije koronavirusom, prihodima kluba te suradnji s Gradom govori predsjednik kluba, Marin Ljubas.

  • Iz gradskog je proračuna za Klub američkog nogometa „Topovi“ u 2020. godini izdvojeno 10.980 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Ova nam je godina svima bila jedan veliki šok i s obzirom na sve okolnosti morali smo prilagoditi aktivnosti i planove novonastaloj situaciji. Tako nam je početak državnog prvenstva HFFL (Hrvatska Flag Football Liga) s proljeća prebačen na jesen i sredstva koja smo dobili će biti utrošena na putovanja i organizaciju domaćeg turnira te ostalu opremu za igrače.

IZAZOVAN PERIOD Iznosom moramo biti i jesmo zadovoljni jer period koji je pred nama će biti izazovan zbog globalne situacije i svaka financijska pomoć od Grada Osijeka i Zajednice Športskih Udruga Grada Osijeka nam je od velike pomoći.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Iako smo amaterski sportaši, trudimo se redovito podizati kvalitetu rada i sve uvjete pa proporcionalno tome i rastu troškovi koji su nam potrebni za funkcioniranje. Godišnji iznos od 35.000,00 kuna nam je otprilike zadovoljavajući kako bi zadržali kvalitetu i konkurentnost.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, sponzorstva)?

Kao i u drugim sportovima, drugi izvori prihoda su nam članarine i donacije. Sponzorstva kao takva nemamo, no vjerujemo da ćemo s novim infrastrukturnim uvjetima koje smo dogovorili na terenu NK Elektre biti zanimljiviji pojedincima koji prate ovaj sport.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Trenutno brojimo 15 članova i oni su raspoređeni po dobi (juniori i seniori) te po verziji američkog nogometa koju igraju (tackle kao kontaktna i flag kao bezkontaktna verzija). Većina igrača igra obje verzije što i je prednost ovog sporta.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih utakmica i/ili natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Imali smo stanku od 2 mjeseca tijekom karantene koja je nastupila u tjednu kada smo trebali gostovati na prvom turniru HFFL-a. Tako smo sve planove morali prebaciti za jesen i sada počinjemo ponovo s pripremama jer nam prvenstvo počinje 19.09.2020.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Pored Programa Javnih Potreba u Sportu gdje smo već treću godinu, redovito se prijavljujemo i na natječaje za jednokratne aktivnosti gdje također dobivamo financijsku pomoć od Grada Osijeka i to nam je jedan od ključnih faktora koji nam omogućuje razvitak.

ZAHVALNI Pored financija, vrijedi spomenuti liječničke preglede koje imamo osigurane svake godine, fizikalnu rehabilitaciju i fizioterapiju te korištenje školskih dvorana tijekom zimskog perioda.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je vrlo važna jer pruža svakoj osobi uvid u kriterije po kojima se ocjenjuje projekt ili aktivnost, što podiže i izjednačava razinu konkurentnosti među udrugama. Dakako, osim samih financija smatram da je važno i kakvu poruku grad i njegovi odjeli šalju udrugama i klubovima tijekom poslovanja. U slučaju Grada Osijeka, mislim da je prijateljska i profesionalna atmosfera dominantna što također daje stabilnost u radu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s