Nastavlja se razvoj zelene infrastrukture, na redu obnova Srednjike

U okviru projekta GReENERGY, Grad Osijek obnavlja zgradu Srednjoškolskog igrališta – postavlja na nju zeleni krov te gradi fotonaponsku elektranu snage 93 kW.

– Projekt je to koji je koncentriran na ublažavanje posljedica klimatskih promjena na život u urbanim sredinama i svakodnevicu u gradovima, istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. Dodala je da je Gradu cilj ostvarenje energetske uštede u javnim zgradama i postizanje što veće energetske učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije.

Inače, fokus cijeloga projekta GReENERGY je ozelenjivanje gradova te razvoj i promoviranje energetske učinkovitosti i održivog urbanog životnog prostora u pograničnim gradovima Hrvatske i Srbije. Vrijedan je gotovo 1,4 milijuna eura, a sufinancira ga Europska Unija preko Interreg-IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, i to u iznosu od 85 posto.

Radovi vrijedni 2,2 milijuna kuna obuhvaćaju postavljanje zelenog krova površine 160 metara kvadratnih, zamjenu stolarije i rasvjete unutar objekta te izgradnju fotonaponske elektrane koja će opskrbljivati zgradu, ali i rasvjetu na igralištu.

MINIMALNO 60% UŠTEDE Izvodit će ih osječke tvrtke Iver i Solaris pons i predviđaju da će sve završiti u roku od 180 dana. Grad Osijek ovim projektom računa na minimalno 60 posto uštede električne i toplinske energije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: