ALEN MAJIĆ U stolnom je tenisu jako bitno da igrač ne izgubi osjećaj za lopticu

Stolnoteniski klub “Vodovod Osijek” osnovan je 1948. godine, a kroz godine je iznjedrio mnoge prvake. Godine 1992. klub je promijenio ime u u STK ” Vodovod – Osijek” te mu glavni sponzor postaje Vodovod-Osijek doo. O funkcioniranju kluba tijekom pandemije koronavirusom, prihodima kluba te suradnji s Gradom Osijekom u nastavku više govori Alen Majić, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Stolnoteniski klub „Vodovod Osijek“ u 2020. godini izdvojeno 221.674 kune. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Zadovoljni smo dobivenim iznosom, a on će se utrošiti na plaće trenera te na troškove natjecanja i nabavu sportske opreme.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Kako bi klub funkcionirao, na godišnjoj nam je razini potrebno oko 480.000 kuna.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

Naš stalni je sponzor Vodovod Osijek, koji nam pomaže s 40.000 kuna godišnje. Stalni nam je sponzor i Jola – proizvođač stolnoteniske opreme. Također, naši članovi plaćaju i članarinu. Ostalo su donacije pravnih i fizičkih osoba.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Trenutno brojimo 54 člana. Trideset i dva su natjecatelji kroz sve uzraste, a ostali članovi natjecatelji su u veteranskim sekcijama te podupirući članovi.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Klub je najnormalnije funkcionirao do cijene situacije s koronavirusom. Prvi mjesec, kada je proglašena karantena, trener je komunicirao s natjecateljima putem raznim društvenih mreža. Igrači su samoinicijativno trenirali svatko u svom dvorištu s rekvizitima koje imaju. Kada su mjere počele popuštati, igrači su počeli lagano trenirati na otvorenome u pojedinačnim grupama. Stolni je tenis indvidualni sport te se može lakše organizirati. Što se tiče natjecanja, sve je otkazano kada je počela korona.

FORMA No kako se situacija počela vraćati u normalu, počela su i natjecanja. U stolnom je tenisu jako bitno ostati u formi, tj. da igrač ne izgubi osjećaj za lopticu jer je to tehnički kontaktni sport.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

S Gradom Osijekom suradnja je odlična. Jako smo zadovoljni i mislimo da je cijeli sportski segment jako dobro posložen. Ono što nam još pomaže organizirani je prijevoz na turnire. To nam je velika stavka i veliko olakšanje. Za suradnju s Gradom Osijekom imamo same superlative.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna jako je važna i drago mi je što je Grad Osijek ponovno dobio najvišu ocjenu.

PONOSNI S obzirom da jako puno putujem i vidim kakva je situacija u drugim gradovima, smatram da možemo biti ponosni, a samim time ta transparentnost dokumenata i financija dodatan je plus.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s