DANIEL SRB Posljednjih godina, osobito u teškim trenutcima, Grad nam je puno pomogao

Veslački klub “Iktus” započeo je s radom 1967. pod imenom VK “Osijek”, a 1972. ga mijenja u VK “Iktus”. Po tom imenu poznat je i danas. Klub trenutno broji oko 120 članova, a jedan je od najtrofejnijih klubova osječkog sporta. Kada su u pitanju nastupi i osvajanje medalja na velikim svjetskim natjecanjima, 2017. godina je najuspješnija jer je “Iktus” te godine dobio osvajače juniorskog svjetskog zlata (braća Lončarić), europskog juniorskog prvaka (Grgić) te brončane na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (Grgić i Lončarić). O sredstvima iz proračuna, članovima te funkcioniranju kluba više govori Daniel Srb, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Veslački klub „Iktus“ u 2020. godini izdvojeno 347.076  kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Glavninu naših godišnjih rashoda čine troškovi odlazaka na regate i pripreme te plaće, odnosno naknade za rad trenera.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Naši godišnji prihodi i rashodi posljednjih godina kreću se između 850.000 kn i 900.000 kn. S takvim prihodima funkcioniramo uz krajnje naprezanje svih resursa do kraja.

PROBLEM Veliki problem predstavlja nam i odustajanje Saponije d.d. od sponzorstva Kluba nakon 50 godina. Saponia je godišnje pomagala rad Kluba s oko 100.000 kn.

Za uspješan rad Kluba potrebno nam je više od 1.000.000 kn. S takvim prihodima bismo mogli uspješno raditi.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

Drugi su izvori prihoda članarine koje osiguraju oko 100.000 kn godišnje, potpore i programska financiranja Osječko-baranjske županije koja se kreću oko 60.000 kn godišnje te prihodi od sponzora i donacije  koje iznose oko 200.000 kn godišnje, bez sponzorstva koja je osiguravala Saponia d.d.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Klub čini oko 120 članova, od čega je najviše mladih u školi veslanja. Njih je oko 50. Broj registriranih veslača koji nastupaju na regatama kreće se između 40 i 60. Ostalo su veterani i rekreativci.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

U ovoj godini još nije održana niti jedna veslačka regata. Izuzetak su kontrolna natjecanja kandidata za izbornu vrstu. Prva regata u ovoj godini održava se prvi vikend u srpnju u Zagrebu.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom je odlična.

POMOĆ U TEŠKIM TRENUTCIMA Posljednjih godina, osobito u teškim trenucima i kada se pojavila iznimna potreba za nabavkom čamaca za vrhunske veslače, uskočio je Grad te su nabavljeni dvojac za braću Lončarić, a prije toga i samac za Davida Šaina.

Isto tako, Grad je odlučio pomoći pokrivanjem troška režija za zgradu nakon što je Saponia d.d. odlučila zatvoriti restoran.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost utroška proračunskih sredstava iznimno je važna građanima Osijeka koji u proračun uplaćuju te stoga imaju pravo i na informacije o trošenju proračunskih sredstava. Kada se za transparentnost proračuna dobiju najviše ocjene, raste i povjerenje građana u korektan i ispravan način trošenja novca iz proračuna Grada Osijeka.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s