SLAVKO MILAS Zadovoljni smo ovogodišnjim 3. mjestom u Super ligi

Muški odbojkaški klub “Mursa – Osijek” osnovan je 2002. godine s ciljem promoviranja muške odbojke u Osijeku. Prošle je godine klub ponio laskavu titulu najboljeg sportskog kolektiva Osijeka. O rezultatima kluba, suradnji s Gradom Osijekom te funkcioniranju tijekom pandemije više govori Slavko Milas, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Muški odbojkaški klub „Mursa – Osijek “ u 2020. godini izdvojeno 575.313,00 kune. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Naravno da smo zadovoljni. Da je više, ne bi škodilo, ali buduća da je situacija ovakva kakva je, moramo biti zadovoljni. Novac će biti utrošen u natjecanja Prve hrvatske lige – Super lige, za smještaj igrača, putovanja na utakmice, opremu igrača.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Da bi klub funkcionirao i natjecao se u Super ligi, kao što se sada natječe, na godišnjoj razini nam je potrebno oko 800.000,00 kuna. U to ulaze plaće igrača, putovanja na utakmice, smještaj i obroci za igrače, oprema.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

Drugi su izvori prihoda Kluba članarine naših mlađih kategorija. Imamo i donacija, ali manje nego prije jer je i drugdje situacija teška. Trenutno nemamo nekoga za koga bismo mogli reći da je naš glavni sponzor.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Muški odbojkaški klub „Mursa – Osijek“ trenutno broji oko 200 članova koji su raspoređeni po kategorijama – u seniorsku, juniorsku, kadetsku i mlađe kadetsku ekipu.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

Neka su natjecanja otkazana te smo samo igrali završetak Super lige. Zatečeno stanje registrirano je kao kraj lige, tj. kraj natjecanja za 2020. godinu. Kako je koji klub bio plasiran, tu je i ostao. Taj raspored je i nekakava logična slika svega. Možda smo, uz malo sreće, mogli završiti na 2. mjestu, ali zadovoljni smo i s 3.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom jako je dobra. Školske dvorane u kojima djeca treniraju ne plaćamo, a to nam je velika pomoć. Grad Osijek također plaća prijevoz mlađih kategorija na natjecanja, što je izvrsno jer djeca imaju siguran prijevoz, a klub smanjene troškove.

RAZUMIJEVANJE Grad je nama dao jako puno i uvijek nailazimo na razumijevanje.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna izuzetno je važna. Vjerujem da ljudi žele znati za što se troše njihovi novci.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s