ZVJEZDANA TUMA PAVLOV Iako su potrebe veće, smatramo da Grad korektno izdvaja za sport

Zvjezdana Tuma Pavlov, predsjednica Atletskog kluba Slavonija Žito

Aletski klub Slavonija Žito osnovan je 1962. godine. Kroz povijest kluba ostvareni su značajni atletski rezultati, a posebno se isticala ženska ekipa koja je bila jedna od najjačih u Europi. O sredstvima koje klub dobiva iz gradskog proračuna, planovima za 2020. te suradnji s Gradom, govori predsjednica kluba, Zvjezdana Tuma Pavlov.

  • Iz gradskog je proračuna za Atletski klub „Slavonija Žito“ u 2020. godini izdvojeno 516.173,00 kune. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što će se on utrošiti?

Iako su potrebe za financijskim sredstvima uvijek veće, smatramo da Grad Osijek korektno izdvaja financije za potrebe sporta.

ZADOVOLJNI Dobivenim smo iznosom zadovoljni te se nadamo da ćemo ispuniti zacrtani plan i program kluba za 2020. godinu.

Iznos ćemo utrošiti na troškove sudjelovanje na natjecanjima u svim dobnim kategorijama, troškove stručnog rada i plaće trenera/instruktora, sportsku opremu i rekvizite, troškove organizacije atletskih natjecanja, režijske troškove i osnovne troškove za redovno djelovanje kluba.

  • Koliki je iznos na godišnjoj razini potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Iznos koji je potreban za normalno funkcioniranje kluba je otprilike 1.000.000,00 kn

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba (donacije, članarine, itd.)?

Drugi izvori prihoda Kluba su od Osječko-baranjske županije, Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, donacije poslovnih subjekata te prihodi od članarina.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Ukupno brojimo 325 članova.

ČLANOVI KLUBAMŽUKUPNO
U K U P N O162163325

Od ukupnog broja članova, njih 164 su natjecatelji i registrirani su pri Hrvatskom atletskom savezu, dok su ostali članovi polaznici atletske škole (163), koji kroz proces selekcije kasnije postaju natjecatelji i ulaze u redovni sustav natjecanja.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek otvoren je za sve – mlade i starije, djecu, školarce, studente, rekreativce, buduće natjecatelje i sve ljubitelje koji se žele okušati u „kraljici sportova“.

  • Kako je klub funkcionirao tijekom proteklih mjeseci? Imate li otkazanih natjecanja zbog pandemije koronavirusom?

S obzirom na nastalu situaciju s koronavirusom, Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek pokrenuo je svakodnevnu “online” aktivnost koja je započela još 16.3.2020. godine.

Platforme na kojima su se aktivnosti Kluba mogle pratiti:

– službena Facebook stranica www.facebook.com/akslavonija

– službena web stranica: akslavonija-zito.hr

– službena Instagram stranica: www.instagram.com/akslavonijazito

– službena Youtube stranica: https://www.youtube.com/channel/UCw7pVP6D7t_QpkamVFpSuPg

Uspostavljena je dnevna komunikacija s trenerima u Klubu, gdje su treneri Klub obavještavali o provedenim aktivnostima i snimljenim materijalima.

Redoslijed online treninga i aktivnosti koje su se mogle pratiti na online platformama su:

Ponedjeljkom – „Trening u 5!“, treninzi namijenjeni atletičarima Atletske škole (objava u 17:00)

Utorkom – treninzi namjenjeni bacačima (objava u 17:00 sati);

Srijedom – „Trening u 5!“, treninzi namijenjeni atletičarima Atletske škole (objava u 17:00 sati);

Četvrtkom– treninzi za atletičare starijih kategorija (objava u 17:00 sati);

Petkom – „Trening u 5!“, treninzi namijenjeni atletičarima Atletske škole (objava u 17:00 sati);

Subotom – objave fotografija i videa  članova (npr. kao i #ostanidoma poruke)

Nedjeljom– Objava priče o trenerima – junacima kojima se (pre)malo plješće.

ONLINE LIGA Od 24.4.2020. do 19.5.2020. godine održala se i Otvorena proljetna ONLINE liga “Atletski klub Slavonija-Žito Osijek” koja je u 8 kola skupila preko 70 natjecatelja. U svakom kolu natjecatelji su slali svoje video klipove koje je „stručni žiri“ ocjenjivao, odnosno prebrojavao.

Video najava: https://www.facebook.com/akslavonija/videos/1468450239986681/

Propozicije: http://akslavonija-zito.hr/otvorena-proljetna-online-liga-atletski-klub-slavonija-zito-osijek-propozicije/

Što se tiče natjecanja, gotovo sva natjecanja su otkazana ili odgođena. Još uvijek se čeka objava novog službenog kalendara natjecanja Hrvatskog atletskog saveza za 2020. godinu.

  • Kakve ste planove imali prije pandemije? Je li ih koronavirus poremetio?

Najveći udar na planove Kluba svakako su nastupi na međunarodnim natjecanjima.

NORME Ivan Horvat lovio je normu za Olimpijske igre i bio je tik do norme koja ga bi ga odvela na Europsko prvenstvo (oba natjecanja odgođena). Neposredno prije pandemije, Ivan Paravac ostvario je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje je odgođeno. Mlađi junior Dominik Škorjanc ostvario je normu za Europsko mlađe juniorsko prvenstvo koje također odgođeno. Tri naša predstavnika lovila su normu za Prvenstvo Mediterana do 23 godine.

Imali smo nekoliko kandidata za nastupe na Prvenstvu Balkana u svim dobnim kategorijama. Sva su natjecanja odgođena i nemamo informaciju o novim datumima.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li vam Grad na još neki način?

Klub vrlo dobro surađuje s Gradom Osijekom. Osim u redovnim financijskim sredstvima koje dobivamo na temelju bodovanja sporta, od Grada Osijeka ostvarujemo i sredstva putem drugih projekata. Također, Grad Osijek nam pruža i odličnu logističku pomoć. Posebice u organizaciji raznih atletskih manifestacija, gdje nam Grad osigurava svu potrebnu materijalnu i logističku pomoć, uz pomoć koje natjecanja organiziramo na visokoj razini.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Pohvaljujemo Grad Osijek za transparetnost. Financijska sredstava iz gradskog proračuna moraju se trošiti strogo namjenski i moraju uvijek biti podložna kontroli. Također, kroz transparetni proračun i transparetne kriterije za dodjelu sredstava, svaki sportski uspjeh i rad udruge može biti pošteno vrednovan.

Proračun 2020. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: