Započele isplate potpore i pomoći osječkim malim gospodarstvima

Uslijed novonastale javnozdravstvene situacije i posljedica koje koronavirus ostavlja na gospodarstvo, Grad Osijek usmjerio je 5,5 milijuna kuna poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom.

Do 15. lipnja sva mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrti, slobodna zanimanja i zadruge sa sjedištem u Osijeku mogu se prijaviti na Javni poziv Grada Osijeka i ostvariti jednokratnu i bespovratnu financijsku pomoć u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku.

Potpore se dodjeljuju poduzetnicima kojima je Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio sredstva kroz Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirsuom, o čemu trebaju dostaviti dokaz Gradu. Detaljne informacije možete pronaći u Javnom pozivu.

VIŠE OD 1500 PRIJAVA Gradu se do sada prijavilo više od 1500 subjekata malog gospodarstva za dodjelu potpora poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom. Prijave se obrađuju i isplaćuju na tjednoj bazi. Krenula je isplata na žiro račune za prvih 350 prijava. Za sad je utrošeno 2,5 milijuna kuna, a rebalansom proračuna iznaći će se još sredstava kako bi se očuvala likvidnost tvrtki i radna mjesta u Osijeku – objavio je gradonačelnik Ivan Vrkić na svome Facebook profilu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s