Od 27. travnja nove mjere

Sukladno novim odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, tvrtke iz gradskog sustava prilagodile su svoje poslovanje. Tako je radno vrijeme Tržnice od 6 do 14 sati (izuzev ponedjeljka, 27. travnja kada ne radi). Prostor tržnice i dalje je ograđen, a trgovine koje smiju raditi, sukladno novim odlukama Vlade RH, a koje se nalaze izvan ograđenog prostora tržnice, same moraju brinuti o provođenju propisanih mjera zaštite.

Gradski prijevoz putnika od 27. travnja započeo je s radom svih tramvajskih i autobusnih linija, a vozni će se redovi normalizirati sukladno potražnji korisnika. Vozači još neko vrijeme neće prodavati karte, a jednokratne, dnevne i vrijednosne karte moguće je kupiti/nadopuniti na prodajnim mjestima Tiska. Prodaja karata za svibanj kreće od 27. travnja na prodajnim mjestima GPP-a i svim prodajnim mjestima Tiska. Putem aplikacije Smartica može se obaviti kupnja jednokratne ili dnevne digitalne karte. Propisani međusobni razmak među putnicima je najmanje jedan metar.

Ukop i dalje (do 4. svibnja) provodi dosadašnje mjere, što znači da se pokopi i dalje održavaju samo uz nazočnost obitelji, a cvijeće i vijenci uz pokop isporučuju se dostavom.

Stoga Stožer civilne zaštite grada Osijeka i ponavlja apel sugrađanima: ne okupljajte se u grupe veće od 5 ljudi, držite socijalnu distancu, poštujte naputke vezane uz higijenu i dezinfekciju te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima. Neka nas ne zavara ovo relaksiranje mjera i lijepo vrijeme, jer opasnost još uvijek nije minula.

2 misli o “Od 27. travnja nove mjere

  1. Crn scenarij. Možda nam na jesen dođe i covid 20. Znači tako ćemo čitav život provesti pod maskama, bježati jedni od drugih čim se vidimo na ulici.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s