VLATKO RAKIN Najveći uspjeh kluba u prošloj godini ulazak je u Super ligu

Ženski odbojkaški klub “Osijek″ vodeći je ženski odbojkaški klub i nositelj kvalitete ovog sporta u gradu Osijeku. Jedanaest iskusnih trenera skrbi o odbojkašicama svih dobnih uzrasta, podijeljenih u četiri natjecateljske kategorije i dvije škole odbojke. Spoj bogate tradicije i stručnog rada već godinama održavaju ove selekcije u samom vrhu hrvatske odbojke. O rezultatima u 2019. godini, prihodima kluba i suradnji s gradom Osijekom govori Vlatko Rakin, predsjednik kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Ženski odbojkaški klub Osijek u 2019. godini izdvojeno 416.491,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Za ovu godinu nikako nismo zadovoljni iznosom koji je Grad izdvojio za rad našega kluba. Igramo Super ligu, najviši stupanj natjecanja, također se natječemo u svim kategorijama s mlađim uzrastima (ukupno 6) što iziskuje velike troškove. Izborili smo i odlazak na državno prvenstvo s juniorkama, kadetkinjama i mlađim kadetkinjama, što također znatno povećava troškove. Umjesto da se nagradi takav rad, mi dobijemo manje.

UTROŠENO Novac je utrošen i u kupovinu opreme, plaćanje kotizacija za sva natjecanja, za trenerske seminare, licence igrača i trenera, plaćanje sportskih dvorana, plaćanje sudačkih taksi, stipendija igračica, troškova putovanja i dr.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba na godišnjoj razini?

Na godišnjoj razini za normalno funkcioniranje kluba u Super ligi potreban je iznos od 600.000,00 kn.

  • Koji su drugi izvori prihoda kluba?

Dobijemo kao nositelji kvalitete i od Športske zajednice OBŽ određena financijska sredstva kao i od članarina i od nekoliko manjih sponzora.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Klub broji oko 150 članica, a raspoređene su u sljedeće kategorije: seniorke, juniorke, kadetkinje, mlađe kadetkinje, mala odobojka, mini odbojka i škola odbojke.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Mogu nam se pridružiti sva djeca koja žele igrati i trenirati odbojku, od drugog razreda osnovne škole pa nadalje.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Suradnja s Gradom je dobra. Uvijek može bolje, ali Grad daje onoliko koliko može. Zahvalili bismo i Osječko-baranjskoj županiji koja nas financijski podržava.

ZAHVALNI Zahvaljujemo se Gradu što financira određeni broj termina za treninge i utakmice u sportskim dvoranama, kao i prijevoz na utakmice za sve mlađe kategorije što mislimo da je velika pomoć ne samo nama nego i svim klubovima u Gradu.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2019. godini?

Najveći uspjeh u 2019. ulazak je u Super ligu (najviši stupanj natjecanja), kao i osvajanje 3. mjesta na državnom juniorskom prvenstvu. Kadetkinje su osvojile odlično 4. mjesto na državnom prvenstvu. Također su naše dvije igračice osvojile odlično drugo mjesto na Igrama mladih u Rusiji gdje su igrale odbojku na pijesku.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Mislimo da je to jako bitno i da Grad to radi jako dobro.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s