MATEJ MATKOVIĆ Za funkcioniranje kluba na godišnjoj je razini potrebno od 100 do 200 tisuća kuna

Boksački klub Osijek osnovan je 2008. godine. Iste godine BK Osijek ostvaruje povijesni rezultat, rezultat koji osječki boks nije imao punih 39 godina. Stručni trenerski tim BK Osijek sastoji se od visokoobrazovanih trenera s verificiranim licencama od strane HBS-a. To su treneri koji su imali svojevremeno impozantne natjecateljske rezultate te boksali na najvećim svjetskim smotrama boksača. O aktivnostima i uspjesima kluba tijekom 2019. Godine te suradnji s Gradom više govori Matej Matković, športski direktor i trener kluba.

  • Iz gradskog je proračuna za Boksački klub Osijek u 2019. godini izdvojeno 48.828,00. kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Proračun nam je onoliki kakvi su nam bili rezultati. Da je moglo bolje-je! Rezultati uvijek mogu biti bolji, normalno zbog čega bi i naš proračun bio veći.

UTROŠENO Novce smo utrošili na pripreme, natjecanja, materijalne stvari (oprema, rekviziti) i vitaminizaciju naših boksača.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba na godišnjoj razini?

Za funkcioniranje kluba na godišnjoj razini potrebno nam je 100.000-200.000 kuna.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Članarine, sponzori, donatori, županija.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

NATJECATELJI Trenutno brojimo 50 natjecatelja

Natjecatelji su raspoređeni u natjecatelje mladi uzrasti (ml.kadeti, kadeti i juniori – prva godina ima svoj termin) te natjecatelji stariji uzrast (juniori 2.godina, ml.seniori i seniori – svoj termin), škola boksa i rekreativna skupina.

Luka Pratljačić i trener Matej Matković
  • Tko vam se sve može pridružiti?

Mogu nam se pridružiti svi zainteresirani. Samo dođite u večernjim satima u dvoranu Gradski vrt ili nas nađite na našoj Facebook stranici.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Odlično. Da, jednokratnim zamolbama za pripreme te opremu i sredstvima za organizaciju turnira „Osijek boxing open“.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2019. godini?

Prošlogodišnji najveći uspjesi su 2.mjesto u boksačkoj ligi 1HBL (ekipno prvenstvo) u konkurenciji više od 30 klubova, bronca Luke Pratljačića na Prvenstvu Europe U22 u Rusiji, srebro na Prvenstvu Balkana Luke Pratljačića u Turskoj, titula prvaka države Luke Tolja (na kadetskom pojed.prvenstvu Hrvatske)

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna izrazito je bitna zbog trošenja sredstava poreznih obveznika. Treba se znati kamo novci odlaze.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s