Ctrl Alt – novi kazališni ciklus

Kulturni centar Osijek i Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku predstavili su novi kazališni ciklus u gradu pod imenom “Ctrl Alt”.

– Manifestacija je nastala u lipnju prošle godine kada smo htjeli ostvariti želje mladih da se prikazuju programi koji su njima bliski. Poigrali smo se s nazivom Ctrl Alt, gdje smo Ctrl iskoristili kao sinonim za kulturu, a Alt za alternativnu scenu. Važno je kod mladih ljudi stvoriti naviku da dramski izričaj može i njima biti zanimljiv jer postoje priče koje su njima bliske. Ovaj projekt postaje ciklus, prvi dio će biti u HNK Osijek, a drugi dio na ljeto seli u Kulturni centar Osijek- rekla je Petra Blašković, ravnateljica drame HNK Osijek.

VEĆ DANAS Ljubitelji alternativne scene već ovoga tjedna imaju priliku pogledati dvije predstave. Prva je na rasporedu 21. siječnja u 19 sati.

Riječ je o monodrami Luke Mihovilovića i Gee Gojak “Neprilagođen” u produkciji Istarskog narodnog kazališta Pula. Druga predstava je sljedećeg dana u isto vrijeme, kada će se publici predstaviti Srpsko narodno pozorište Novi Sad s dramatičnom komedijom“ Zdrav(o) život(e)/ High life u režiji Nikole Zavišića.

SURADNJA Odličan način suradnje s jednom od najvećih kulturnih institucija u Osijeku, ovim je projektom potvrdio i ravnatelj Kulturnog centra Osijek, Ivan Kristijan Majić.

– Osim s Hrvatskim narodnim kazalištem započeli smo suradnju i s Akademijom za kulturu i umjetnost. Tijekom ljetnih mjeseci željeli bismo ostvariti gostovanje Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina te tri naslova bivših studenata Akademije iz Osijeka. Predstave su nastale u Osijeku, a u njima glume glumci koji ne žive u Osijeku. Zato želimo održati vezu Osijeka i njihovih umjetnika – poručio je Majić.

Ulaznice za predstave mogu se kupiti na blagajni HNK, a svi oni do 26 godina za dvije kupljene ulaznice treću dobivaju besplatno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s