Proširen sustav video-nadzora javnih površina

Zbog učinkovitije zaštite građana, imovine i javnih površina – Grad Osijek rekonstruirao je i proširio postojeći sustav video-nadzora. Sustav je u potpunosti digitalan, umrežen i upravljiv s jednog središnjeg mjesta.

STALNI NADZOR Osim toga, sustav osigurava stalan izravni nadzor policijskim službenicima, što višestruko skraćuje vrijeme intervencije.

U ovom trenutku uključena je 41 kamera, poradi poboljšanja sigurnosti građana, privatne i javne imovine te prevencije vandalizma. Time je završena prva faza postavljanja kamera na javnim površinama Osijeka koja je ukupno stajala 755.070 kuna. Na novoobnovljenom Trgu Vatroslava Lisinskoga u Tvrđi postavljeno je 11 kamera u vrijednosti 150.000 kuna koje će vrlo izgledno sufinancirati s 85% fondovi EU.

VIŠE LOKACIJA Iz Gradske je uprave najavljeno kako će se tijekom ove i sljedeće godine nastaviti s postavljanjem odgovarajućeg broja kamera na novih šest lokacija, čime će se okončati druga faza širenja video-nadzora.

Završena je i druga faza projekta „Osijek free Wi-Fi“ kojom je nadograđen i proširen postojeći sustav „Bežični Osijek“, a koja je stajala gotovo 70.000 kuna. Bežičnim internetom pokriven je Trg Ante Starčevića s pothodnikom, Trg slobode i Trg pape Ivana Pavla II.

Prošle godine uveden je besplatan bežični internet na najfrekventnijim lokacijama u svih osam mjesnih odbora Grada Osijeka, dok u sedam gradskih četvrti građani imaju besplatan internet već 10-ak godina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: