Najavljene potpore za poduzetnike u 2020. godini

Predsjednik Gradskoga vijeća dr. sc. Željko Požega, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo, predstavili su konkretne rezultate potpora Grada Osijeka namijenjenih poduzetništvu tijekom ove godine te najavili nove, znatno poticajnije mjere gradske administracije za poduzetnike i gospodarstvenike u 2020. godini.

– Osobno smatram da je ovo najvažniji projekt u mandatu gradonačelnika Ivana Vrkića. Zato što napokon pokazujemo da Grad cijeni male i srednje poduzetnike i daje svoj doprinos otvaranju novih radnih mjesta – naglasio je predsjednik Gradskoga vijeća Požega.

VEĆI POTICAJI Grad Osijek je u 2019. godini uvećao poticaje poduzetništvu za 30 puta u odnosu na 2016. i nije na tome stao. Osmišljene su posebne pogodnosti za IT sektor i investitore u Eko-industrijsku zonu Nemetin – zemljište za izgradnju poslovnoga objekta može se uz određene uvjete dobiti čak i besplatno.

– Grad Osijek je za potpore poduzetništvu u 2019. izdvojio više od 4,6 milijuna, a Proračun Grada za 2020. planira i znatno povećanje te svote – iznos od 7 milijuna kuna. Objava javnih poziva bit će sredinom ožujka 2020. – rekla je dogradonačelnica Gamoš.

Tomislav Krolo naglasio je kako je ove godine ukupno isplaćeno 200 potpora u ukupnom iznosu većem od 2,6 milijuna kuna. Što se tiče potpora za poticanje zapošljavanja, potpisana su 63 ugovora za novozaposlene osobe, a za što je Proračun Grada Osijeka izdvojio dodatnih 2 milijuna kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: