VINKO RUČEVIĆ Šesti WineOs okupit će 100 izlagača i više od 3.000 posjetitelja

Vinko Ručević, organizator festivala WineOs

Šesto izdanje osječkog festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a bit će najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. siječnja 2020., po prvi puta u dvorani Gradski vrt. Festival će ponuditi brojne novosti i zanimljivosti o kojima govori organizator festivala, Vinko Ručević.

  • Udruga za organizaciju i promicanje enogastronomskih događanja WINEOS iz Proračuna je Grada Osijeka za 2019. godinu dobila 12.000 kuna za WINEOS – festival vina, delicija i ugodnog življenja. Što ovaj festival sve donosi, koliko će izlagača okupiti i kada će se održati?

Šesti WineOs održava se 10. i 11. siječnja 2020. po prvi puta u dvorani Gradski vrt, s obzirom da festival iz godine u godinu raste, kako po broju izlagača, tako i posjetitelja. Na novom izdanju predstavit će se više od 100 izlagača, što je najviše do sada. Izlagačima će u novom prostoru biti ponuđen značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara.

BOGATIJI PROGRAM Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala.

Dio programa, a to je već sada tradicionalno, su i vinske radionice koje se održavaju paralelno oba dana kako se održava i WineOs. Čeka nas 12 zanimljivih radionica i predavanja vezano uz vina.  Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, a uz to nas očekuju i druge radionice koje će zasigurno pobuditi zanimanje Osječana i gostiju.

Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna, a moći će se nabaviti u Vinoteci „Vinita“ u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice.

DVA DANA Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat.

Prošle smo godine tijekom dva festivalska dana imali oko 2.500 posjetitelja, dok ove godine očekujemo sigurno oko 3.000 posjetitelja. Imamo jako uno gostiju koji dolaze iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Beograda, Novoga Sada, Sarajeva… Već smo dobili upit iz Mađarske za dva autobusa gostiju, tako da će ovogodišnja brojka vjerojatno i premašiti 3.000.

 

  • U odnosu na prijašnje godine, što će se novo moći vidjeti na WINEOS-u?

Osim novog prostora, odlučili smo se približiti i našim ugostiteljima, tako da će ovoga puta jedan dio programa obuhvatiti restoransku ponudu uz live kuhanje. Doći će nam kuhari i chefovi s Michelinovim zvjezdicama, poput chefa Gorana Kočiša iz Noel restorana iz Zagreba, našeg Tomice Đukića, chefa restorana Hotela Osijeka, te još mnogi drugi kuhari.

CRAFT SCENA Novost je i to, s obzirom da je kod nas vrlo živa i pivska scena, što ćemo ovoga puta imati i dvije radionice vezane uz craft piva, a osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što je on utrošen?

Grad se u organizaciju festivala uključio i puno više, ali ovaj proračunski iznos je jedan vrijedan pomak. Zahvaljujem se Gradu na ovoj podršci i nadam se da ćemo i u godinama koje slijede imati proračunsku potporu.

  •  Koliko članova brojite? Koliko se često sastajete i tko vam se sve može pridružiti?

WineOs je proistekao iz malog prostora Vinoteke Vinita. Tu se i okupljaju članovi udruge.

DRUŽENJA Ima nas preko 30, a svi koji vole druženja i enogastronomiju su dobro došli.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način? Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

Grad se po prvi puta, na jedan puno ozbiljniji način, uključio u organizaciju festivala, mimo ovih proračunskih sredstava koja su nam dodijeljena.

POMAK Ovo je jedan veliki pomak i veliko hvala Gradu što je prepoznao WineOs kao jedan od značajnih festivala u gradu.

  • Grad Osijek je ponovno i ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Čestitke Gradu! Mislim da je transparentnost jako važna, posebno kada su u pitanju javni novci.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: