BOŽIDAR BUHIN Organiziramo prodajnu izložbu radova naših članova, ali ipak većinu radova poklanjamo

Udruga umirovljenika HPT Osijek broji oko 230 članova. O projektima “Međunarodna razvojna suradnja“ i „Unapređenje života umirovljenika“ financiranim iz proračuna Grada Osijeka govori predsjednik Udruge, Božidar Buhin.

  • Udruga umirovljenika HPT Osijek iz proračuna je Grada Osijeka za 2019. godinu dobila 4.600 kuna za projekt „Međunarodna razvojna suradnja“ i 12.350 kuna za projekt „Unapređenje života umirovljenika“. O kakvim je projektima riječ?

Kroz projekt „Međunarodna razvojna suradnja“ surađujemo s našim prijateljskim gradovima – Tuzlom, Suboticom i Pečuhom, te još dva mađarska grada Segedom i Sopronom. To su naši bratski gradovi, čiji su članovi udruge umirovljenika došli k nama u posjet, a mi smo išli u uzvratni posjet. Kada su nas posjetili, odveli smo ih u Vukovar, obišli smo Baranju i naravno naš grad Osijek.

ZAVRŠNA IZLOŽBA Prošli smo petak organizirali završnu izložbu slika i rukotvorina u sklopu projekta „Unapređenje života umirovljenika“.

To je već osma po redu izložba koju smo organizirali. U pravilu imamo dvije izložbe godišnje – jednu pred Uskrs, a jednu pred Božić.

  • Jeste zadovoljni dobivenim iznosom? U što je on utrošen?

Moramo biti, jer nam je to pored članarina jedini izvor prihoda.

JEDINA SREDSTVA Bilo bi nepošteno da kažemo da smo nezadovoljni, jer da nema ovih proračunskih sredstava, projekt međunarodne suradnje ne bismo mogli ni provesti.

Dosta smo sredstava ove godine dobili za projekt „Unapređenje života umirovljenika“. Tim smo sredstvima kupili sav materijal za slike i izradu adventskih rukotvorina.

  • Provodite li još koje projekte, osim gore spomenutih?

Svake godine organiziramo Božićni domjenak. Organizirali smo izlet na Jankovac, u Veliku i Orahovicu. Tijekom cijele godine, uz pomoć Crvenoga križa, u našim se prostorijama  organiziraju akcije besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, na koje mogu doći svi zainteresirani, a ne samo članovi naše udruge. Vodimo i brigu o našim starim i nemoćnim članovima.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vaše udruge na još neki način?

Zadovoljni smo. Svaki put netko iz Grada dođe na otvorenje naše izložbe. Članovima je bitno da se vide njihovi radovi i trud koji su uložili u izradu slika i ukrasa. Organiziramo i prodajnu izložbu, ali ipak većinu radova poklanjamo našim gradovima-prijateljima.

SURADNJA Odličnu suradnju imamo s osječkim udrugama umirovljenika Lijepa starost i Umirovljenici zajedno.

  •  Koliko članova brojite? Tko vam se sve može pridružiti?

Imamo oko 260 članova, dosta podupirajućih članova koji se žele družiti s nama. Mogu nam se priključiti svi umirovljenici. Mi smo u našim prostorijama u Tvrđi, u Ulici F. Markovića 2, svakodnevno od 9 sati.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Smatram da je transparentnost troškova vrlo važna. Vrlo je važno i nama kao udrugama opravdati troškove koje smo imali za naše projekte jer na taj način građani znaju gdje je otišao njihov novac.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s