Dodijeljene 11. Nagrada i Priznanja “Krunoslav Sukić”

U osječkom HNK održana je 11. dodjela Nagrade i Priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“, u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.

IZGRADNJA MIRA Riječ je o nagradi koja promiče izgradnju kulture mira te osnaživanje mirotvornih aktivnosti. Nagrada nosi ime mirovnog aktivista i pacifista Krunoslava Sukića čije je djelovanje bilo motivirano prepoznavanjem i uvažavanjem dostojanstva, integriteta i prava svakog čovjeka, svakog živog bića i svega stvorenoga.

Na javni je poziv ove godine pristiglo 27 nominacija. Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dodijeljena je Boženi Ciboci.

Priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ dobili su: Inicijativa #spasime, Snježana Prijić-Samaržija, Centar za nenasilnu akciju te Marijana Mitrović posthumno. Priznanja „Krunoslav Sukić“ Knjiga godine dodijeljena su: Hrvoju Klasiću za knjigu „Bijelo na crno“, Luki Tomcu za knjigu „Stories from the Front Lines of Climate Change – 1 °c rising“ te Hrvoju Polanu, Viktoru Ivančiću i Nemanji Stjepanoviću za knjigu „Iza sedam logora: od zločina do kulture zločina “. Priznanje Mirotvorna škola 2019. dodijeljeno je učenicima i učiteljima Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar te Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s