ZDRAVKO BOŠNJAK Motomrazovi su ove godine podijelili 300 paketića za djecu u domovima

Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek

Grad Osijek ima bogatu motociklističku tradiciju. Nadaleko su bili poznati „Majski susreti motorista“ gdje su se rado okupljali bikeri iz cijele Europe. Motociklistička scena Osijeka ponovno se pokrenula osnivanjem novog moto kluba na tradiciji starih bikera – Moto Kluba Osijek 2002. Zahvaljujući ovom klubu, Osijek je nadaleko poznat po jedinstvenom događaju koji je ove godine postao punoljetan – Motomrazovima. O ovoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji, govori predsjednik Moto kluba Osijek, Zdravko Bošnjak.

  • Moto klub Osijek iz proračuna je Grada Osijeka u 2019. Godini za Motomrazove dobio 5.500 kuna. Riječ je o vašoj tradicionalnoj manifestaciji. Koliko je bikera sudjelovalo ove godine i jeste li zadovoljni posjećenošću na Trgu Ante Starčevića?

Već 18 godina u sklopu naših Motomrazova obilazimo djecu u Dječjem domu Klasje i Domu za odgoj djece i mladeži. Ove su godine, nakon obilaska domova, u subotu, 7. prosinca djedice i bakice Mrazovi na motociklima prodefilirali ulicama Osijeka. Motomrazovi su na Trgu A. Starčevića darovali djecu slatkišima, a dovoljno je reći kao smo ove godine podijelili 40 kilograma slatkiša.

PUN TRG Trg je i ove godine bio pun, a vrijeme nas je poslužilo. Sudjelovalo je 130 motociklista u defileu.

Već 8. prosinca priključili smo se našem prijateljskom gradu Pečuhu i tamo sudjelovali u Motomrazovima. Veseli me što smo tu priču proširili na čak dva naša prijateljska grada – Pečuh i Tuzlu. U Tuzlu odlazimo 29. prosinca, gdje ćemo obići Dom za djecu bez roditelja, te četiri udruge koje se brinu za djecu s poteškoćama u razvoju. Obići ćemo i Hrvatski katolički centar, te potom darivati djecu koja se okupe na njihovom trgu.

DOBRA PRIČA Motomrazovima želimo biti glasnici dobre priče, pomoći onima koji su u potrebi i obradovati ih u ovo blagdansko vrijeme.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što je on utrošen?

Iznos je više nego dobro došao. Da je bilo još toliko, puno bi više djece obradovali. 300 paketića pravili smo samo za domove Klasje i Dom za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj cesti.

CENTRI Od prošle godine odlazimo i u izmještene objekte, odnosno centre u Belom Manastiru, Bistrincima, Čepinskim Martincima i Antunovcu.

Nadamo se kako će u godinama koje slijede ti iznosi biti veći.

  • Osim Motomrazova, poznati ste i po Motozekama. Manifestacija je to koja se održava na Veliku Subotu. Planirate li ju i iduće godine?

Da, to je također naš dugogodišnji projekt. Ove smo godine obilježili 45 godina postojanja, a Motomrazovi su postali punoljetni. Sve smo Trgove obišli u ovih 18 godina, da bi na kraju naša stalna lokacija postao Trg Ante Starčevića.

BREND Svakako planiramo Motozeke i iduće godine, spremni smo, a za ovu smo manifestaciju izradili i posebne kostime. I to je jedan brend i prepoznatljivost grada.

Stoga smo ponosni što jedna ovako mala udruga od 74 člana cijeloj Europi kroz ova dva događaja šalje sliku iz Osijeka.

  • Kruna svih vaših projekata su Moto susreti koje organizirate u lipnju.

Tako je. Zadnji vikend u lipnju u Osijek dolaze motoristi iz 13 država Europe. Na trodnevnom programu okupi se oko 3.700 ljudi!

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge i na neki drugi način? Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom?

Jedno smo vrijeme bili zanemareni, pa smo nakon razgovora s gradonačelnikom počeli dobivati sredstva za Motomrazove.

VIŠE ZA VIŠE Kao što sam već rekao, sredstvima smo zadovoljni, no da dobijemo više, puno bi više mogli i dati onima kojima je potrebno.

Moram naglasiti kako odlično surađujemo s Turističkom zajednicom Grada Osijeka koja ima sluha i koja prati naše manifestacije.

  •  Grad Osijek je i u ovoj godini dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Svaka lipa  koja je otišla udruzi ili nekom pojedincu treba biti dostupna na uvid građanima, jer je ta lipa naša lipa. I mi kao udruga redovno podnosimo godišnja izvješća i prikazujemo na što smo utrošili sredstva.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: