Otvorenje Stare Pekare povodom Dana grada

Povodom Dana grada Osijeka, danas, 2. prosinca, svoja će vrata otvoriti Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara Pekara.

ZAŠTIĆENO DOBRO Vrijednost projekta obnove Stare pekare austro-ugarske vojske unutar jednog pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra te Trga Vatroslava Lisinskog koji su dio Tvrđe kao zaštićene kulturno-povijesne cjeline – iznosi 62 milijuna kuna od čega je 52 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Projekt traje do 31. siječnja 2020. što znači da će Stara Pekara biti u funkciji od veljače iduće godine. Tada će Hrvatski ferijalni savez preuzeti upravljanje smještajnim kapacitetom – hostelom i ugostiteljskim dijelom.

SADRŽAJI Stara Pekara bit će mjesto održavanja kulturnih, turističkih, informativnih i umjetničkih sadržaja i ostvarenja potencijala našeg grada. 

Program otvorenja odvijat će se od 17-19 sati kada će svi posjetitelji, imati prigodu obići prostorije u Staroj Pekari – u skupinama koje će u obilazak kretati s razmakom od pola sata. U prizemlju će se od 18,30 sati odvijati PUB QUIZ s više od 120 sudionika, organiziran u suradnji s Ivorom Štefanovićem iz Party kviz Campusa i uz pomoć studenata udruge EWOB.

Na I. katu biti će moguće vidjeti opremljene hostelske sobe, a na II. katu posjetitelje od 17 sati očekuju zanimljivi sadržaji: Matica hrvatska predstaviti će nakladničku djelatnost osječke Matice hrvatske te začiniti program s koncertnim čitanjem najnovije drame Davora Špišića “Čuvar srca“ u izvedbi Komornog teatra Filozofskog fakulteta; Akademija za umjetnosti i kulturu održat će predavanje „Istraživanje prakse europskih kulturnih i kreativnih industrija“; Gradske galerije Osijek organiziraju „Waldingerionicu“ za djecu, dok Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek planira u dva prostora na II. katu predstaviti umjetnike, njihove radove kao i učeničke radove nastale na edukativnim radionicama.

U multimedijalnoj dvorani u potkrovlju, od 17 sati nastupiti će učenici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek s instrumentalnim točkama, od 18,30 sati Ansambl Odjela suvremenog plesa, a od 19 sati Polifonija koja će predstaviti rad Zumbića i Brevisa. Između nastupa bit će i videoprojekcija mjuzikla Ars Eugenium.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s