Rekonstrukcija biciklističkih staza prema Bilju i Tenji

Projektom Biciklističke staze grada Osijeka predviđena je rekonstrukcija dvije biciklističke staze na području grada – na dionicama Biljska cesta i Tenjska cesta, ukupne dužine 3,61 km. Radovi na ovom projektu iz poziva Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek započet će idućeg tjedna.

– Biciklističke staze urbane aglomeracije Osijek projekt je čija je vrijednost 3,9 milijuna kuna od čega je 3,2 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz Fondova Europske unije. Riječ je o dvije dionice: Osijek-Bilje i Osijek-Tenja, a svi radovi koji će biti izvedeni u narednom razdoblju usklađeni su sa zahtjevima Pravilnika o biciklističkoj infrastrukturi. To znači radove na rekonstrukciji kolničke infrastrukture, radove na odvodnji, proširenju same biciklističke staze na širinu do 2 metra i naravno nakon izvođenja svih radova, finalni dio uređenja zelenog pojasa – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

FLEKSIBILNA VEZA Prvi i glavni cilj projekta je osigurati maksimalnu sigurnost biciklista koji prometuju tim dionicama te omogućiti fleksibilnu vezu prema linijama javnog prijevoza Grada Osijeka, što uključuje i korištenje sustava dijeljenih bicikala. Radovi će na obje dionice započeti 3. prosinca.

Radove na biciklističkoj stazi na Biljskoj cesti, u dužini od 1,6 km, obavljat će Osijek Koteks, a Izvođač radova na dionici Osijek-Tenja bit će Gravia.

Osim realizacije biciklističkih staza, pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević naglasila je i kako je dosta pripremljenih projekata u urbanoj aglomeraciji Osijek koji će u narednom razdoblju biti i realizirani.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: