KATICA ANDRAŠI Našim članicama nastojimo omogućiti fizikalnu terapiju koja im je potrebna

Klub žena liječenih na dojci Mammae Osijek osnovan je 1994. godine. Od 2000. godine Mammae Osijek član je Hrvatskog foruma protiv raka dojke EUROPA DONNA. O projektu „Fizikalnom terapijom do kvalitetnijeg života“, te manifestacijama Dan narcisa i Dan ružičaste vrpce, govori predsjednica Kluba, Katica Andraši.

  • Klub žena liječenih na dojci Mammae Osijek iz proračuna je Grada Osijeka u 2019. godini dobio 5.750 kuna proračunskog novca za projekt „Fizikalnom terapijom do kvalitetnijeg života“. O kakvom je projektu riječ?

Fizikalna terapija nužna je ženama operiranim na dojci. Terapija organizirana na teret HZZO-a često je nedovoljna, tako da kroz ovaj projekt nastojimo našim članicama omogućiti grupne ili manualne masaže, odnosno terapije, ovisno što svaka žena treba.

OD RUJNA U rujnu smo krenuli s fizikalnom terapijom na koju su svakodnevno u četiri termina dolazile 24 žene.

Dva su termina bila za grupne vježbe, a dva za manualnu masažu i limfnu drenažu.

  • Koliko članica brojite? Tko vam se sve može pridružiti?

Naš klub ima 60 članica. Svi koji imaju pitanja ili žele svoje dileme podijeliti s nama, mogu doći u naš klub koji se nalazi u DZ Drava, Prolaz J. Leovića 4. Svakog utorka od 15 do 19 sati mogu doći na naše druženje. Jednom mjesečno članice imaju svoj zajednički susret u centralnom Domu zdravlja, gdje nam obično u goste dolaze liječnici predavači.

OTVORENA VRATA Uskoro ćemo organizirati otvorena vrata kluba, što znači da ćemo naša vrata otvoriti svima koji žele vidjeti što tradimo. Moći će sudjelovati i na radionici samopregleda dojke i to sve u ugodnoj atmosferi.

Otvoreni smo za sve žene koje imaju bilo kakvu nedoumicu ili pitanje. Mogu nam se obratiti direktno dolaskom u udrugu ili putem naše Facebook stranice. Drago nam je ako nekome možemo iz našeg iskustva pomoći.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li vam grad na još neki način?

Grad nam je podrška na svim našim akcijama. Suradnja je već dugi niz godina prisutna i dobra. Zahvalni smo i gradu i županiji, ali i svim medijima, jer bez tog glasa javnosti ne bi se daleko čuli.

  • Poznati ste po obilježavanju Dana narcisa i Dana ružičaste vrpce. Koja je svrha tih akcija?

To su akcije koje se održavaju dva puta godišnje i kojima želimo potaknuti naše sugrađanke na preventivni pregled.

VAŽNOST SAMOPREGLEDA Dijelimo naše promotivne materijale koji slikovito prikazuju kako se samopregled dojki može napraviti. 

  • Provodite li još neke aktivnosti ili projekte?

Kontinuirano provodimo likovne i kreativne radionice za naše članice. Uz terapiju koju žene dobiju nakon operacije, kroz te ih radionice psihički vraćamo iz tog negativnog trenutka.

KREATIVNI RAD Druženje uz kreativni rad u klubu pokazao se vrlo pozitivnim.

Već više od godinu dana aktivno smo uključene u projekt „Hodanjem do zdravlja“ koji provodi Zavod za javno zdravstvo. Redovito smo na zraku, gibamo se i krećemo.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je vrlo važna, jer građani vole znati kako se i na koji način novac troši.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s