Briga za ljubimce i okoliš

Uz dječje igralište sjeverno od Robne kuće Sjenjak, postavljena je prva natpisna ploča koja upozorava vlasnike pasa da su obvezni počistiti javnu površinu za svojim ljubimcem.

PROJEKT Dio je to projekta „Odgovorna briga za ljubimce i okoliš“ koji financira tvrtka Unikom na poticaj i uz angažman volontera Udruge Prias te uz potporu Udruge Pobjede, Udruge 9 života i Grada Osijeka.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podcrtao je da je Osijek „pet friendly“ grad koji više od 10 godina ima „no kill“ sklonište za napuštene pse i provodi niz različitih mjera poput besplatnog prijevoza mačaka i pasa u posebno obilježenim vozilima javnog prijevoza.

Predsjednica Udruge Prias, Alenka Medak, istaknula je kako su uvidjeli da zbog dijela neodgovornih vlasnika postoji problem onečišćenih travnjaka i ulica u gradu.

– Izmet kućnih ljubimaca nije prirodno gnojivo – onečišćava okoliš, širi neugodan miris, predstavlja izvor zaraze kroz razne bakterije, viruse, parazite te privlači štakore i zagađuje vodu. Budući da su najugroženiji osječki mališani koji se igraju na travnjacima i u pješčanicima, odlučili smo promovirati odgovorno vlasništvo i odgovornu skrb za ljubimce, zbog zaštite zdravlja i očuvanja okoliša. – istaknula je Medak.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s