Kolektivna sadnja stabala u gradu

Velik odaziv građana obilježio je prvi dan kolektivne sadnje stabala u Osijeku. Vrijednim timovima volontera pridružili su se učenici i učitelji srednjih i osnovnih škola pa su zajedno sa stručnim službama Grada Osijeka, Unikoma, Hrvatskih šuma i Poljoprivredne i veterinarske škole posadili razne vrste stabala te se upoznali s njihovim značajem u očuvanju okoliša, naročito u urbanim sredinama.

LJEPŠA VIZURA Lokacije na kojima su se stabla sadila obišao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, te uz cestu Drinske ulice, u društvu učenika Poljoprivredne i veterinarske škole, nadopunio drvored graba koje će, kako kaže, svojim gustim, ovalnim krošnjama itekako uljepšati uličnu vizuru.

Zeleni katastar grada Osijeka broji oko 24.000 stabala, a do kraja ove godine tome fondu pridružit će se još oko 1.300 do 1500 stabala. To znači da se i ove godine sadi više stabala nego što ih je moralo biti uklonjeno.

Grad Osijek uključio se u Dane kolektivne sadnje stabala donacijom i organiziranom sadnjom 473 stabla na 22 lokacije diljem Osijeka, od kojih je 269 osigurano građanima Osijeka.

U Ulici Bele Bertoka, Drinskoj ulici i Ulici kralja Petra Svačića posađeno je preko 100 stabala, kao i u Parku Uske njive, Ulici kralja Petra Svačića, Osječkoj ulici u Tenji te Ulici Zeleno polje.

Ostatak stabala samostalno će posaditi gradske stručne službe, a cjeloviti popis stabala i lokacija dostupan je OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s