ŽILIJAN BARUŠIĆ Sve veći interes za nordijskim hodanjem pokazuju građani svih dobnih skupina

Udruga nordijskog hodanja okuplja četrdesetak članova. Promiče nordijsko hodanje kao oblik tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja, a organizira i radionice nordijskog hodanja. O projektu Hodanjem do zdravlja govori predsjednik udruge, Žilijan Barušić.

  • Udruga nordijskog hodanja Nordos iz proračuna je Grada Osijeka u 2019. godini za projekt „Hodanjem do zdravlja“ dobila 10.688,00 kuna. O kakvom je projektu riječ? Gdje se on provodi i koliko osoba u njemu sudjeluje?

Projekt „Hodanjem do zdravlja“  je edukativni projekt starijih osoba o značaju, prednostima i pozitivnim zdravstvenim učincima nordijskog hodanja kao oblika tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja te usvajanje pravilne tehnike nordijskog hodanja kroz tjedne radionice nordijskog hodanja.

VOLONTERI U provedbi projekta sudjeluju tri volontera, a projekt se provodi na području grada Osijeka.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Da, iznimno sam zadovoljan iz razloga što je ovo prva godina od kako ja obnašam dužnost predsjednika udruge, da smo samostalno izašli na natječaj.

ŠTAPOVI Iznos smo utrošili na ono što je nama za provedbu i prakticiranje nordijskog hodanja najpotrebnije, a to su štapovi za nordijsko hodanje.

Ostatak je utrošen na promotivni materijal u obliku izrade majica s logom udruge i naravno na koordinacijske, administrativne i izvještajne usluge.

  • Koliko članova brojite? Koje sve aktivnosti provodite?

Teško je reći točan broj budući da službeno brojimo 40-ak članova, ali je aktivno njih 20-ak, jer su naši članovi obično osobe starije životne dobi, ali zbog vrlo bliske suradnje, koja traje već godinama s udrugom „Klub 60+“ s kojom dijelimo i prostor, volimo reći da su svi članovi Kluba 60+ i naši članovi i uvijek su dobro došli.

TRENINZI Provodimo edukacije u obliku predavanja te naravno radionica, odnosno treninge nordijskog hodanja, ali se također rado odazivamo na sva događanja u gradu i na suradnju sa svim udrugama koje na neki način promoviraju zdravlje i tjelesnu aktivnost.

  • Koja je populacija građana najviše zainteresirana za vaše aktivnosti? Na koji im način pomažete?

Najviše su zainteresirani umirovljenici, odnosno građani treće životne dobi, iako kroz razna događanja u gradu polako sve veći interes za nordijskim hodanjem pokazuju građani svih dobnih skupina.

AKTIVNOST Pomažemo im tako da im kroz nordijsko hodanje te druženje na svježem zraku na neki način ukazujemo na važnost tjelesne aktivnosti (hodanja) te na pozitivne učinke koje kretanje ima na njihovo zdravlje.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Jednom riječi – SVI.

  • Pomaže li Grad osijek rad vaše udruge na još neki način? Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom?

Zadovoljan sam suradnjom.

UREĐENJE U pasivnom smislu pomaže na način da se dosta učinilo po pitanju uređenja parkova i šetnica.

Možda bi bilo zgodno u dogledno vrijeme pronaći način kako produžiti trim stazu na lijevoj obali kod pješačkog mosta jer mislim da je postojeća postala premala i prekratka obzirom na sve veći broj rekreativaca, pa i hodača u gradu Osijeku.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost proračuna važna?

Iznimno je važna kako bi građani Osijeka znali kako i za što se troši novac iz proračuna.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s