U gradu se sadi više od 1000 stabala

U osječkoj Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena sadnja novih 1300 do 1400 stabala, kako u okviru redovne sadnje proračunskim sredstvima, tako i uključenjem Grada i Hrvatskih šuma u akciji “Zasadi drvo, ne budi panj”.

– Osijek je grad u parku – zeleni grad, i jedan od najvažnijih segmenata komunalne djelatnosti, uz prometnice, su javne zelene površine, naši parkovi. Sadnja stabala važna je i zbog smanjenja utjecaja klimatskih promjena, ali i nove vizure grada – istaknuo je dogradonačelnik Boris Piližota.

NA 22 LOKACIJE Grad je za akciju kolektivne sadnje stabala izdvojio 400.000 kuna. Posadit će se 473 stabla na 22 lokacije, od kojih će na sedam lokacija sudjelovati i građani.

Rukovoditelj osječke Podružnice Odjela za ekologiju Uprave šuma Zlatan Mihaljević, rekao je kako su Hrvatske šume podržale akciju sadnje stabala u Osječko-baranjskoj županiji te će donirati ukupno 544 sadnice jasena, hrasta i graba. Sve sadnice koje se doniraju, osim popratnih dokumenata, imat će i biljnu putovnicu koja garantira da je biljka ispravna i deklaraciju koja tvrdi da je iz registriranog sjemenskog obrta, a kojom se prikazuje i starost sadnice.

DONIRANA STABLA Minimalno 200 doniranih stabala posadit će se u Osijeku, čime će se brojka posađenih stabala popeti i do 1300 do1400, što je gotovo tri puta više od uklonjenih.

Akcija kolektivne sadnje u Osijeku održat će se 8. i 9. studenoga, kada će stručne službe Grada Osijeka zajedno s građanima posaditi osam od predviđene 32 svojte stabala, uglavnom visokog i srednje visokog rasta, i to na lokacijama:
Petak, 8. studenoga: Ulica Bele Bartoka, Drinska ulica, Ulica kralja Petra Svačića.
Subota, 9. studenoga: Ulica kralja Petra Svačića, Park Uske njive, Zeleno polje (početno s Ulicom Matije Gupca) i Tenja (Osječka ulica).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: