ZVJEZDANA ŠAGODIĆ Našim projektom ujedinit ćemo znanje mladih i iskustvo starijih građana

Udruga invalida rada Grada Osijeka broji 400 članova, a svojim projektima nastoji članove potaknuti na druženja i aktivnost. O projektu „Znanje i iskustvo Osječana“, financiranom od strane Grada Osijeka, ali i drugim projektima te suradnji s Gradom, govori predsjednica udruge, Zvjezdana Šagodić.

  • Udruga invalida rada Grada Osijeka iz proračuna je Grada Osijeka za 2019. godinu dobila 5.000 kuna proračunskog novca za projekt „Znanje i iskustvo Osječana“. O kakvom je projektu riječ? Koliko osoba u njemu sudjeluje i gdje se on provodi?

Projekt „Znanje i iskustvo Osječana“ zamišljen je tako da se ujedini znanje mladih Osječana i iskustvo Osječana starije životne dobi.

POMOĆ U samom projektu sudjeluje oko dvadesetak članova udruge i desetak studenata koji nam pomažu u realizaciji projekta.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Svake godine pišemo razne projekte i prijavljujemo se na natječaje koje objavljuje grad Osijek i redovno nam se odobri sličan iznos.

UKLOPE SE Naravno da iznos uvijek može biti veći, ali sukladno vremenu u kojem živimo, mi se uklopimo u taj iznos.

  •  Koje još aktivnosti provodite? Koliko korisnika na godišnjoj razini sudjeluje u vašim projektima/radionicama/aktivnostima?

Naša Udruga ima oko 400 članova i većina ih dođe samo jednom godišnje platiti članarinu. Manji broj aktivnih članova sudjeluje u radu Udruge.

AKTIVNOSTI Svake godine organiziramo izlete, ljetovanja, različite radionice (likovno-kreativne, predavanja o zdravlju, o raznim ugovorima koje sklapaju osobe starije životne dobi, informatika…).

Trudimo se kod raznih obrtnika isposlovati popust na usluge za naše članove. Aktivno pratimo zakone i propise koji se tiču osoba s invaliditetom.

  • Koliko članova brojite? Tko vam se sve može pridružiti?

Udruga ima oko 400 članova, a našim članom može postati osoba koja ima rješenje da je osoba s invaliditetom, tj. da ima određeni postotak tjelesnog oštećenja.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vaše udruge na još neki način?

Suradnja s gradom Osijekom je odlična. Od redovnog odobravanja naših projekata, do sudjelovanja predstavnika grada na obilježavanjima datuma važnih za našu udrugu.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je preduvjet za svaku suradnju. Dobivena sredstva od grada Osijeka opravdamo računima koji potvrđuju gdje smo i u što utrošili sredstva. Tako je važna i transparentnost proračuna grada Osijeka.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s